Hamilton nem haragszik, de kíváncsi az okokra

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes csapat kibérelte az első rajtsort a Magyar Nagydíjon, mégsem az ünneplésről szól a kvalifikáció utáni időszak. A bokszutcában Alonso betartott csapattársának, Hamiltonnak, akinek így esélye sem maradt arra, hogy harcoljon az első helyért.
Vágólapra másolva!

Lewis Hamilton a kvalifikáció után elmondta, hogy nem haragszik Alonsóra, aki feltartotta őt, de szeretné tudni a spanyol tettének okait.

Mint arról már beszámoltunk, a hungaroringi időmérő utolsó perceiben a McLaren szerelői már befejezték Fernando Alonso szervizelését, de a spanyol pilóta nem hajtott ki a pályára, még jó 10 másodpercet a garázs előtt töltött, pedig már mögötte várakozott a csapattárs. Lewis Hamilton emiatt már nem tudott gyors kört futni, mert letelt az idő.

"Nem lehet túl sokat hozzáfűzni a történtekhez, mindenki láthatta, mi történt"- nyilatkozta Hamilton. A fiatal pilóta arra a kérdésre, hogy tudja-e, hogy csapattársa miért nem indult el, diplomatikus választ adott: "Nem. Erről a csapatot kell megkérdezni."

"Mikor a boksz felé haladtam, a fiúk szóltak, hogy Fernando szervizel, ezért kicsit vegyek vissza, hogy ne kelljen mögötte várnom. Így tettem, de mikor odaértem, valamilyen oknál fogva még mindig ott állt. A csapat tökéletesen dolgozott, a fiúk nem hibáztak."

Pedig Hamilton meg van róla győződve, hogy megszerezhette volna a pole pozíciót: "Nagyon-nagyon erős voltam ma, sokat fejlődtünk. A csapat nagyszerűen dolgozott, és az autót is sikerült jól felkészítenünk. A harmadik etapban is az élen végezhettem volna."

Érdekesség, hogy Hamilton Alonsóval ellentétben az időmérő utolsó szakaszában a lágyabb keverékeket használta: "Ezek nekem jobban feküdtek, legalább is a tegnapi és a mai tréningek alatt ezt szűrtem le."

A történtek ellenére Hamilton optimistán tekint a verseny elé: "Nagyszerű, hogy ismét az élen állunk, és a kvalifikáción is megmutattuk, hogy mennyire versenyképesek vagyunk. Bizakodva várom a futamot, úgy érzem, jó stratégiánk van. A csapat a gyárban is rengeteget tett azért, hogy előrébb lépjünk, és ma a Ferrari elé kerültünk. Roppant gyorsak vagyunk, amivel igazán elégedettek lehetünk."

A két csapattárs az első sorból indul, így Hamilton a pályán elégtételt vehet: "Remek pozícióból indulhatunk. A rajt nagyon fontos lesz, az első kanyar bizonyára nagyon izgalmasan alakul majd. Viszont már nagyon várom, hogy összecsapjunk Fernandóval"- fejezte be Hamilton.