Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Fellebbviteli Bírósága (ICA) szeptember 19-én dönt arról, hogy a McLaren csapat visszakaphatja-e a Magyar Nagydíjon elvett 15 világbajnoki pontját.
Vágólapra másolva!

A wokingi alakulatot az időmérő után büntette meg a versenybíróság Fernando Alonso miatt, aki a bokszutcában tartotta fel márkatársát, Lewis Hamiltont. A határozat értelmében a gárda nem kaphatta meg a futamon megszerzett konstruktőri pontjait.

A McLaren először azt fontolgatta, hogy nem fog fellebbezni, ám végül mégis benyújtotta a szükséges papírokat. Pénteken az FIA hivatalos közleményben adta hírül a meghallgatás időpontját.

"A Nemzetközi Fellebbviteli Bíróág szeptember 19-én Párizsban tárgyalja a McLaren Mercedes csapat fellebbezését, amelyet a 2007. évi Magyar Nagydíjon hozott versenybírósági döntés ellen nyújtott be. Az ügy átláthatóságának kedvéért a meghallgatáson a sajtó képviselői is részt vehetnek. Az FIA az akkreditációs eljárás részleteit később hozza nyilvánosságra."

A McLarennek egy héten belül kétszer is a Fellebbviteli Bíróság elé kell járulnia szeptemberben, mivel a kémkedési botrány meghallgatása szeptember 13-án, szintén Párizsban lesz.