Csirkés-spenótos rizottó

Vágólapra másolva!
A hagyományos olasz rizottó nemcsak önmagában finom étel, de a végtelenségig variálható, és könnyen elkészíthető, ezért kezdőknek is érdemes kipróbálni. 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
25 dkg rizottórizs, 1 liter csirkehúsleves (lehet kockából is), 2 evőkanál vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg spenótlevél, őrölt bors, csipetnyi őrölt szerecsendió, frissen reszelt parmezán sajt, 4 db csirkemell filé, 1 csokor friss majoránna, 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pároljuk pár percig, míg a hagyma üveges nem lesz. Öntsük rá a rizottórizst, keverjük össze, és adjunk hozzá pár deciliternyi forró csirkehúslevest. Ha nincs készen levesünk, akkor egy kockából is készíthetünk.

Állandó keverés mellet pároljuk meg a rizst. Ha elfőtte a levet, kis adagokban mindig öntsünk hozzá a csirkehúslevesből. Ha már puha a rizs, tegyük bele a vastagabb szeletekre felvágott, leforrázott spenótleveleket is.

Fűszerezzük kevés őrölt borssal és szerecsendióval. Ha elkészült, morzsoljunk a tetejére egy evőkanálnyi vajat. Ezzel már nem kell tovább főzni, elég ha elolvad a tetején, és tálaláskor keverjük a rizsbe. Akkor a legfinomabb a rizottó, ha főzelékszerűen szaftos.

A csirkemelleket csorgassuk meg kevéske olívaolajjal, daráljunk rá borsot és dörzsöljük be az összevágott majoránnalevéllel. Serpenyőben felhevített olívaolajban, kis lángon süssük mindkét oldalát pirosra.

Tálaljuk a rizottót mély leveses tányérban, tetejére tegyük a felszeletelt sült csirkemellet, majd az egészet frissen reszelt parmezán sajttal szórjuk meg.