Őszibarackos muffin

Vágólapra másolva!
A muffin az egyik legegyszerűbben elkészíthető és legsokoldalúbb édesség. Szakácsunk, Kaldeneker György most a nyár ízeit idéző oszibarackos változatot mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 db tojás, 1 dl tej, fél pohár barackos joghurt, 4 evokanál étolaj, 1 csomag vaníliás cukor, 3 db őszibarack, 20 dkg búzaliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 csipetnyi só, 1 teáskanálnyi őrölt fahéj, 10 dkg barna cukor

Elkészítése:
Üssük a tojásokat egy keverőtálba, adjuk hozzá az étolajat, a barna cukrot, a joghurtot, a tejet, majd jól keverjük össze. Adjuk hozzá a kis darabokra felkockázott őszibarackot is.

Egy másik edényben keverjük össze a kétféle lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Kis adagokban keverjük a tojásos keverékhez a lisztes keveréket.

Ha jól elkevertük és már nem csomós, töltsük muffinsütő formákba háromnegyed részig, hogy legyen helye "megnőni". Könnyebben ki tudjuk venni a formából, ha beleillő papírkapszulákkal béleljük ki azt.

Tetejére egy-egy cikk őszibarackot ültethetünk. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük 20-25 percig!