Amy Winehouse nem kapott amerikai vízumot

Vágólapra másolva!
Amy Winehouse nem tud ott lenni az idei Grammy-díjkiosztón, mivel az Egyesült Államok nem fogadta el az énekesnő vízumkérelmét, így nem léphet be az országba az esemény idején. Amy a gála legesélyesebbje, hat kategóriában kapott jelölést idén.
Vágólapra másolva!

Amy Winehouse nem kapta meg vízumát az Egyesült Államokba, így otthonról lesz kénytelen végignézni az amerikai zenei élet legrangosabb díjkiosztóját, a Grammy-gálát.

A vízum visszautasítása mögötti okot még nem hozták nyilvánosságra, de valószínűleg az énekesnő életmódja és drog-, illetve alkoholügyei miatt döntött így a konzulátus. Elég csak a múlt évben történt marihuánabirtoklás miatti büntetésére gondolni, amit a norvég hatóságok szabtak ki rá.

Amy sajtószóvivője a hír közlése kapcsán elmondta, hogy Amy "nagyon csalódott, de tiszteletben tartja a hivatal döntését, és leginkább felépülésére kíván koncentrálni". Csalódottsága persze teljesen jogos, hiszen az est egyik legnagyobb esélyese a fiatal lány, összesen hat jelölést kapott a gála szervezőitől, köztük a két legrangosabb, az év albuma és az év dala kategóriában. De hogy teljességgel ne maradjon le, ha épp valamelyik díjat ő hozná el, műholdas kapcsolattal jelentkezik majd be az esemény során.

"A Grammy volt családja és kiadója utolsó reménysége, hogy meggyőzze Amyt a gyógyulásról. Most valahogy másként kell rávenni őt, hogy komolyabban vegye problémáit" - fűzte hozzá sajtószóvivője.

A BBC munkatársai szerint ez is csak Amy malmára hajtja a vizet. "Ez a mostani pofon talán karrierje egyik legemlékezetesebb pillanata lesz. Olyan nagy öregek közé kerül majd be a neve - hasonló ügyek kapcsán -, mint Aretha Franklin, Tina Turner, Jerry Lee Lewis, Little Richard vagy épp Herbie Hancock" - véli Colin Paterson újságíró.

Szakmai és közönségsikereit mindenesetre nem tudja megkérdőjelezni ez az újabb eset sem, hiszen az Egyesült Államokban az egyik legsikeresebb brit előadónak számít Amy Winehouse.

A vasárnap megrendezésre kerülő Grammy-gála - még ha Amyt nélkülözniük is kell - sok meglepetést tartogat. Beyoncé például egy duettre készül Tina Turnerrel, de a fellépők között találhatjuk majd Andrea Bocellit, Josh Grobant, Fergie-t és Alicia Keyst is. A díjátadók között szerepel majd Price, Stevie Wonder, Nelly Furtado, Ringo Starr és Tom Hanks színész is.