Vágólapra másolva!
A török labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában vasárnap este isztambuli derbit rendeztek, és már a Galatasaray-Fenerbahce meccs előtt botrány tört ki.

A vasárnap estét úgy várták a csapatok, hogy amennyiben a Galatasaray pontot szerez a török bajnokság utolsó előtti fordulójának zárómérkőzésén, úgy bebiztosítja a bajnoki címét. Ez ellen éppen a Fenerbahce tehetett, amely hatpontos hátrányban állt a tabella második helyén, így az egyébként is mindig feszült atmoszférájú derbin különösen paprikás hangulatra lehetett számítani. 

Galatasaray, Fenerbahce, török foci, derbi
Már a meccs előtt összeverekedtek a Galatasaray és a Fenerbahce tagjai
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Már a derbi előtt összeverekedtek a Galatasaray és a Fenerbahce játékosai

Erről a feszült hangulatról már a meccs előtt gondoskodtak a focisták, ugyanis a bemelegítés előtt a pályán összeverekedtek a két csapat játékosai és stábtagjai.

Frissítés:

A találkozót végül a sokáig emberhátrányban játszó Fenerbahce 1-0-ra nyerte Caglar Söyüncü 71. percben szerzett góljával, így a Galatasaray még nem nyerte meg a török bajnokságot. Ám ha a 99 pontos Galata jövő vasárnap pontot szerez a Konyaspor otthonában, vagy a 96 ponttal álló Fener nem nyer odahaza az Istanbulspor ellen, úgy abban az esetben is címet véd Okan Buruk csapata. Ám egy Fenerbahce-győzelem és egy Galatasaray-vereség esetén a Fener lesz a bajnok.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30