Villámcsapás miatt rengetegen megsérültek Drezda belvárosában

Vágólapra másolva!
Villámcsapás miatt tíz ember megsérült a németországi Drezdában hétfőn este, közülük négyen életveszélyes állapotba kerületek - jelentette be a helyi tűzoltóság szóvivője.
Vágólapra másolva!

A villámcsapásban három nő, valamint hét férfi sérült meg. A mentősök egy 27 és egy 30 éves férfit sikeresen újraélesztettek - írja a Welt.

A villám egy belvárosi utcánál csapott le.

A sürgősségi mentőszolgálat a legközelebbi kórházakba szállította az érintetteket. Az MDR szerint a rendőrség lezárta a területet, és helikopter segítségével is kutatott az esetleges további sérültek után. A helyi mentőszolgálat hétfő este felszólította a helyszínen tartózkodókat, hogy amennyiben erős szívdobogáshoz, szívritmuszavarhoz vagy a végtagok zsibbadásához és bizsergéséhez hasonló tüneteket észlelnek, azonnal forduljanak orvoshoz - írja a Mitteldeutsche Zeitung.

A lipcsei meteorológiai szolgálat hétfő kora este heves zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést Szászország egyes részein. Drezdában, a tartomány fővárosában négyből kettes fokozatú zivatarveszély miatt adtak ki viharjelzést.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!