Vágólapra másolva!
A Liverpool német menedzsere, Jürgen Klopp csapata meccsét megelőzően tartott sajtótájékoztatót és megint az volt a gondja, hogy a Liverpoolnak nagyon korán kell pályára lépnie. A német szakember 2015 után távozik a Liverpooltól, de még mindig nem hagyja szó nélkül, ha valami zavarja, ezúttal a tévétársaságokat vonta kérdőre, különös tekintettel a TNT Sports-ra.

Egy héttel a West Ham United elleni 2-2-es meccs után, amit ebédidőben rendeztek a Premier League-ben, még mindig ezzel van elfoglalva Klopp, teljes őrületnek nevezte a korai kezdést.

„Az, hogy csütörtök, vasárnap, szerda, szombat sorrendben játszunk, amit 12.30-as meccsel zártunk, az bűncselekmény” – mondta Klopp, aki arra kérte az illetékeseket, hogy szedjék le a TNT előfizetői közül, és azt mondta, arra várt, hogy az Amnesty International vonja majd kérdőre őket. A Liverpool ebben a szezonban hatszor kezdett meccset 12.30-kor, ami a legtöbb a Premier League-ben, ezeken a meccseken pedig 14 pontot szerzett a csapata. A The Athletic kimutatása alapján 2016 ősze óta 41 ebédidőben kezdődött meccse volt a Liverpoolnak, a Tottenhamnek van eggyel, a Manchester Citynek öttel kevesebb ilyen meccse.

Jürgen Kloppnak elege van
Fotó: Paul ELLIS / AFP

Klopp kifogása nem a kezdések ellen volt, hanem azért, mert a hétközi meccseikre szervezték rá az ilyen kezdéseket. Legutóbb a West Ham ellen az Everton elleni hétközi vereség után érkeztek, azt megelőzően pedig a válogatott szünet után kellett szombaton korán kezdeniük.

A TNT Sports a szombat kora délutáni meccsek jogtulajdonosa, Klopp ezért is förmedt külön rájuk, sőt, már 2020-ban is kikérte magának egy interjúban az esetet, majd újra elmondta, ott lenne egy ilyen meetingen, amikor kitalálják, hogy a Liverpool kezdjen megint 12.30-kor, amikor mindenki nevetni kezd, hogy újra velük kezdik a fordulót.

A Premier League a világ legjobb bajnoksága, ez nem túlzás, de a játékosok túl vannak hajtva. Valakinek segítenie kell ezen. Közvetítik a meccseket, de nem csak arról van szó, hogy a TNT vagy a Sky jól teszi a dolgát, és sokat fizet. A társaságoknak partnereknek kell lenniük, nem pedig nyomorgatni kellene a játékosokat.

 Ez csak egy jó tanács egy távozó öregembertől” – mondta pénteken Klopp, de korábban Mikel Arteta, Ole Gunnar Solskjaer vagy éppen Frank Lampard is szót emelt a korai kezdés ellen.

A Premier League-ben 2016 óta vannak korai meccsek, ami elsősorban az ázsiai piacnak jelent jót, hiszen ott akkor van főműsoridő. Az első választás a Sky-é, ők általában a vasárnap délutáni időpontot lövik be, ottani idő szerint 16.30-at, majd ezt követően jön a TNT, amely a szombat kora délutáni sávot preferálja és sokszor a Liverpoolt, mert sok nézőt vonz. Egy kikötés van, hatnál többször nem lehet korai kezdést adni ugyanannak a csapatnak, de van egy rossz hír a csapatoknak, mégpedig az, hogy minimum a 2028-29-es szezonig lesznek ilyen korai meccsek.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.