Nix atomenergia, de legalább spanglizhatnak a németek

George Spöttle 888 borító
Vágólapra másolva!
Nagy birodalmak bukásához sokszor évszázadok vagy évezredek kellettek és olyan külső ellenségek, mint a germánok, a perzsák vagy a görögök.
Vágólapra másolva!

Németországnak elég volt pár röpke esztendő, nem kellettek vad mongol hordák vagy viking portyázók elég volt a megfelelő politikai pártra leadni a voksot és a lejtmenet kezdetét vette. Arabok és afrikaiak millióit engedte be Merkel és bandája ezeket ajándékembereknek, diplomás munkaerőnek, a nemzet jövőjének titulálva. A valóság az lett, hogy terroristák és bűnözök lepték el az országot. Gázolásos merénylet, robbantások, késelések és nemi erőszak uralták a címlapokat és a bűnügyi statisztikát. Mindeközben vadul kellett lengetni a szivárványos zászlót és genderkedni, ami a csövön kifér, hiszen a politikai korrektség über Alles.

A CUD/CSU bukása borítékolható volt, ám derék honfitársaim még ezzel sem elégedtek meg és bepúcsítottak a klíma és környezetvédőknek, akik az almúlt 50 évben (mióta eszemet tudom) azt szajkózzák, hogy vége a világnak, mi vagyunk az utolsó generáció (sokakért nem lett volna kár) kizuhanunk az ózonlyukon, felperzsel a nap, szökőár jön és amúgy is mindenki náci. Nyertek is a szocik és a zöldek, igaz kissé nyögve-nyelve, de a liberálisokkal összehoztak egy koalíciót és turbósebességre kapcsolták a nemzet szétverését. Az Antifa-t nemcsak, hogy tolerálják, hanem még állami támogatást is kapnak, szemináriumot tarthatnak a Humboldt-Egyetemen és időről időre szétverhetnek egy várost meg a rendőrök arcát, de hát úgyis mindenki náci (ahogy fentebb megtanultuk).

Scholz és játszótársai odaadták a Bundeswehr Leopard 2 páncélosainak 10 százalékát az Ukránoknak és annyi lőszert, hogy háború esetére a németek két napig tudnák védeni magukat. Miközben egyre több kiskeresetű és nyugdíjas szegényedik el, addig Ukrajnának havi 500 millió eurót folyósít Berlin. Na meg fizeti a szociális segélyt derék új polgárainak, akik a „wir schaffen das" ellenére nem igazán fogják meg a munka végét, inkább a lányok fenekét a strandokon. Legalább a németek már nem mernek odajárni és megspórolnak egy csomó pénzt a nyári hétvégéken.

Ez azonban még kevés a teljes pusztuláshoz, szóval van n még mind min munkálkodni. Ott vannak (voltak) az atomerőművek. Tiszta, olcsó energia mindenki számára. Kivéve a zöldeket. Gyermekkorom óta mást sem hallok, mint „Atomkraft NEIN danke" Egy nukleáris katasztrófával nézünk nap-mint nap szembe, Csernobil és Fukushima után Berlin jön... bla-bla-bla... Most, hogy kissé bibliai legyek bevégeztetett. Eljött az ő akaratuk és szombaton lezárták az utolsó német atomerőművet. Mennyivel jobb a lignit és venni a francia áramot, amelyet nukleáris erőművekben állítanak elő. Hát ja, a hipokrácia diszkrét bája. Régen mit szidtuk a kommunista NDK-t, hogy lignittel termeltek áramot. Környezetszennyezés, légúti betegségek, finom por, tönkre vágott tájak, ledózerolt falvak,... Júhúúú most ugyan itt tartunk, csak a „nyugatnémet" zöldeket nem lehet szidni, hiszen ők ZÖLDEK érted Carl? Ugrik be egy mém ötlet a The Walking Dead Carljával és Rickkel. Az ostoba Oroszország elleni szankciók miatt kialakult energiaválság kellős közepén a legjobb ötlet lezárni az atomerőműveket. Csodálatos elmék ülnek a Reichstagban, de tényleg.

Ha már a kémények is vidáman pöffögik ki a barnaszén égéstermékét, akkor pöfékelhessen az átlag Fritz is egy akkora spanglit, mint egy kályhacső. Emberi jog, hogy betépjünk, elbutuljunk, egy bambán vigyorgó, mindenre bólogató nemzedéket neveljünk ki, akik tapsikolnak majd még pármillió migránshoz és minden máshoz is, lényeg, hogy a vadkender ott virulhasson az ablakpárkányon. Nem az energiahiány, az atomháború veszélye a fontos Scholznak és padtársainak, hanem az, hogy szabadon lehessen füvezni. Komolyan, mint „exil-német" erre már szavakat sem találok. Ez volt a kormánynak a leglényegesebb a jelenlegi helyzetben, hogy erről törvényt hozzanak. Hát ez szánalmas.