Karrierbuktatók: hiányzó önismeret és a kritika el nem viselése

Vágólapra másolva!
A cégen belüli karrierépítés két fő gátja a hiányzó önismeret és a kritika el nem viselése. Buktató lehet még a cégen belüli informális kapcsolatrendszer fel nem ismerése és a képzések elhanyagolása - áll a Német Vállalati Tanácsadók Szövetségének friss felmérésében.
Vágólapra másolva!

A több mint 500 megkérdezett HR-es fele a vállalaton belüli játékszabályok be nem tartását is buktatóként említette. 45 százalék szerint aki nem hajlandó folyamatosan képezni magát, annak búcsút kell mondani a vállalaton belüli felemelkedésnek. Szintén az okok között szerepel a cégen belüli informális kapcsolatrendszer fel nem ismerése.

A külső kapcsolatrendszer kevésbé lényeges

A saját célok fel nem ismerését háromból egy HR-es jelölte meg. A türelmetlenség (9 százalék említette), a külső kapcsolatrendszer gyenge kezelése (11 százalék) a kevésbé meghatározó tényezők közé számít. Az egészségre, a kiegyensúlyozottságra figyelést sem tartották fontosnak. A HR szakemberek szerint a munka miatti megbetegedés szintén nem jelent nagy kockázati tényezőt. Utóbbi sokszor csak a karrierút végén jelentkezik.