Új munkaerő-kölcsönző cég a piacon

Vágólapra másolva!
A személyzeti tanácsadó cégek piacán új munkaerő-kölcsönző cég jelent meg TTI Hungary néven. Az anyacég Ausztriában tizenhét éves múltra tekint vissza, 12 irodával rendelkezik és kilencven belső munkatárssal dolgozik.
Vágólapra másolva!

A bemutatkozó sajtótájékoztatón Tankó Annamária, a magyar iroda ügyvezetője elmondta, Nyugat-Európában a munkavállalók 6-7 százalékát foglalkoztatják kölcsönzés keretében, míg Magyarországon csupán 3 százalékát, ám várhatóan nálunk növekedni fog arányuk a következő években.
A cég profilja a munkaerőkölcsönzés és az időszakos kihelyezés lesz, de emellett a HR szolgáltatói terület más szektorait is lefedik részben saját erőből, részben együttműködő partnerekkel (cafeteriában például a HR Broker Kft-vel).

Dubaiba is toborzonának

Az ügyvezető a cég egyediségét a kölcsönzött munkavállalókkal való személyes kapcsolattartásban és a velük való fokozott törődésben határozta meg, ami szerinte hiányzik a hazai munkaerő-kölcsönző piacról.

A tájékoztatón elhangzott: az osztrák anyacég Dubaiban is rendelkezik irodával. Az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában nagy igény mutatkozik egészségügyi, műszaki szakemberekre és vendéglátóipari dolgozókra, ezért elképzelhető, hogy Magyarországról is toboroznak munkavállalókat.