Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Pályaválasztási kiállítást tartanak Győrben

Vágólapra másolva!
Nyugat-Dunántúlon letelepedett cégek kivonulásával kell számolni, ha nem kapnak minőségi munkaerőt - mondta a pénteken Győrött megnyílt pályaválasztási kiállítás megnyitóján Rimányiné Somogyi Szilvia, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgató-helyettese. A negyven körüli kiállító szombaton is várja az érdeklődőket a Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában.
Vágólapra másolva!

Rimányiné Somogyi Szilvia elmondta, a régió munkaerőhelyzetét várhatóan tovább nehezíti, hogy Ausztria 50 szakmában felszabadítja munkaerőpiacát, közöttük azokban a szakmában is, amelyek Magyarországon hiányként mutatkoznak. A főigazgató-helyettes szerint a Győrött működő cégek elsősorban gépipari szakembereket, szakmunkásokat, mérnököket keresnek, ezért ebbe az irányba kellene orientálni a végzés előtt álló általános iskolásokat.

Pályaorientáció már az általános iskolában

Gondnak tartja Rimányiné, hogy sok általános iskolában nincs felkészült, piaci ismeretekkel rendelkező pályaválasztási felelős, aki személyre szóló támogatást tudna adni a tanulóknak és segítséget a döntésben a szülőknek. Ezt a hiányt szándékozik pótolni a munkaügyi szervezet jövő év elején induló programjával, amelybe a Győrött és a környékben állásukat vesztett pedagógusokat kívánják bevonni. Az érintett pedagógusok a gyengén tanulók felzárkóztatásába is be tudnának kapcsolódni - tette hozzá. A pályaválasztási kiállításon negyven feletti kiállító - köztük szakképző iskolák, felsőoktatási intézmények - vonultatja fel kínálatát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről