Vágólapra másolva!
A kevesebb megrendelés miatt több száz embert küld el pécsi üzeméből az Elcoteq.
Vágólapra másolva!

Szeptember végétől hétszáz fővel csökkenti a dolgozói létszámot pécsi gyárában a finn tulajdonban lévő Elcoteq. Várhatóan 390 saját és 310 kölcsönzött munkaerőtől válik meg az elektronikai cég, a csoportos létszámleépítésről már a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központot is értesítette.

A pontos létszám az elkövetkezendő napokban alakul ki, miután lezajlottak a tárgyalások a cég üzemi tanácsával - mondta Krippl Zoltán, az Elcoteq kommunikációért felelős vezetője, és hozzátette: a leépítés a vállalat minden egységét érinti.

Az Elcoteq jelenleg összesen 4000 embernek ad munkát, az alkalmazottak egynegyede kölcsönzött munkaerőként dolgozik. Január óta, a piaci helyzet gyors romlásához igazodva, az Elcoteq már csökkentette kapacitásait. Az év elején Baranya megye legnagyobb cége mintegy 450 saját dolgozót és 900 bérelt munkást küldött el. Áprilisban közölték azt is, hogy három helyett csak két üzemben folytatja a termelést az Elcoteq Pécsett. Ez nem járt újabb létszámcsökkentéssel, de a kevesebb megrendelés miatt összevonták a termelést, és a legkisebb alapterületű üzemből raktár lett.