A kedves férfiak kevesebbet keresnek - állítja egy amerikai tanulmány

Vágólapra másolva!
Néha kellemetlennek kell tűnni annak érdekében, hogy elérjük céljainkat - állítják annak a tanulmánynak a szerzői, amely szerint a kedves férfiak kevesebb fizetésre számíthatnak.
Vágólapra másolva!

A kedves férfiak kevesebbet keresnek, a kedvesség és a munkatársak szeretete ugyanis nem kifizetődő - állítja egy új tanulmány. A szerzők szerint azoknak a férfiaknak, akik kedvesek, súlyos nemi sztereotípiákkal kell megküzdeniük, amelyekek a fizetés mértékére is hatásal vannak - írja a CNN csatorna online oldala egy nemrég publikált tanulmányra hivatkozva. A Timothy A. Judge , Beth A. Livingston és Charlice Hurst nevével fémjelzett tanulmány szerint könyörtelennek kell lenni a vállalati világban, mert ha van egy gyenge pontod, esetleg még ki is mutatod, az emberek előnyökre tehetnek szert veled szemben.

Egy olyan vállalatnál, ahol a munkatársak között nagy az egyetértés, nehezebben lehet kialakítani és fenntartani a hierarchiát. "Valakinek meg kell különböztetnie magát a csoporttól, néha kellemetlennek kell tűnnie, hogy elérje a céljait, ezt azonban nem lenne fair dolog az illető részéről aljasságnak titulálni" - állítja a tanulmány egyik olvasója.