Call centeresek a lottómilliomosok

Vágólapra másolva!
Összesen 91 millió fontot (26 milliárd forint) nyert kilenc angol lottózó az EuroMillions nevű játékon. Heten egy multi telefonos ügyfélszolgálatának dolgozói, illetve már csak voltak, a másik két szerencsés pedig egy szerény körülmények között élő házaspár. Sajtótájékoztatón mutatták be őket.
Vágólapra másolva!

A két nyertes szelvény közül az egyik egy dél-walesi, Newport közelében elő házaspáré volt. A 45,5 millió fontos (13,8 milliárd forintos) nyeremény igen jókor jött, az 53 éves Les Scadding már több mint egy éve nem talált munkát. Felesége, Samantha egy egyszemélyes marketingvállalkozását működtetett otthonról. A nyereményből valószínűleg egyebek mellett egy barbadosi nyaralót vesznek.

A főnyeremény másik felén a Hewlett-Packard cég liverpooli telefonos ügyfélszolgálati központjának hét alkalmazottja osztozik. Pontosabban, ex alkalmazottai, ugyanis azóta távoztak a munkahelyről. Fejenként 6,5 millió fontot (2 milliárd forintot) nyertek, ezért az összegért átlagosan 150 évig kellene dolgozniuk, ha a kilépéskor utalt fizetésüket vesszük alapul.

A nyertesek első körben karácsonyi ajándékokra, luxusautókra és ingatlanokra fogják költeni a pénzt.