Orvosokat vesznek fel uniós pályázati pénzből

Vágólapra másolva!
Egy-egy aneszteziológus, gyermekpszichiáter, bőrgyógyász és pszichiáter szakorvos felvételére és húsz hónapig történő foglalkoztatására teremt lehetőséget a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház által nyert 50 millió forintos uniós pályázati pénz. Mind a négy terület hiányszakmának számít.
Vágólapra másolva!

Érdeklődés van az álláshelyek iránt, és a közeli napokban el is döntik, hogy kiket vesznek fel - közölte Varga Gábor főigazgató.

Horváth Zoltán, az egészségügyi tárca szakállamtitkára elmondta: az orvosi hiányszakmákban mutatkozó foglalkoztatási gondok megoldására országosan 6 milliárd forintos pályázati forrás áll rendelkezésre, az összegből több száz orvos alkalmazására nyílik lehetőség.

Tízszer több fizetés Skandináviában

Az orvosok külföldi munkavállalásával kapcsolatban a szakállamtitkár úgy vélekedett: a kiáramlásnak bérfelzárkóztatási programmal lehetne elejét venni. Kérdésre válaszolva közölte, hogy nyolcszázan regisztráltak külföldi munkavégzésre, s háromszázan távoztak az országból. Varga Gábor hozzátette: a skandináv országokban a magyarországi fizetés akár 10-12-szeresét keresik a szakorvosok, Prágában és Varsóban pedig ötször-nyolcszor jobbak a bérek az itthoniaknál.