Egy korszak kezdete - Tankcsapda: Mennyország Tourist

Vágólapra másolva!
A Mennyország Toursit nem csak a Tankcsapda legismertebb dala, egy mérföldkő is a banda életében. 1999-ben lett tízéves és alakult át az ország legnépszerűbb metálcsapata, nem mellesleg ekkor született meg, és került fel a Tankológia című lemezre azóta is legtöbbet játszott daluk. Lukács Lászlóval beszélgettünk, hogy is történt.
Vágólapra másolva!

"Tényleg furcsa, hogy ez a szám lett a legismertebb dalunk, főleg azért, mert úgy született, hogy az akkori felállásból csak én voltam itthon." - kezdte mondandóját jól ismert, rekedtes handján Lukács László, a debreceni Tankcsapda dalszerzője, frontembere. "Épp zenekari szünet volt, Cseresznye valahol Spanyolországban járt és ekkortájt váltunk meg addigi dobosunktól és menedzserünktől. Motoszkált bennem valami, felhívtam Fejes Tomi barátomat, aki akkor még nem, csak pár héttel később lett a zenekar tagja. Azelőtt nem is dolgoztunk együtt."

Ez a dal volt az első, amit az újjáalakult Tankcsapda közösen játszott: Lukács mellett maradt Molnár Levente ("Cseresznye") gitáosnak, kettejükhöz csatlakozott Fejes Tamás, aki épp a Mennyország Tourist előkészületei során került közel a csapathoz.

"Felhívtam a Tomit, hogy jöjjünk össze, mert van bennem valami. Fogtunk pár üveg bort, két napra elvonultunk a pincébe és csak akkor jöttünk elő, mire összeállt a dal. Házi eszközökkel rögzítettük a demót. Jól ment a közös munka." - folytatta Lukács, és hogy mennyire így volt, azt bizonyítja, hogy a Tankcsapda népszerűsége azóta sem esett, sőt. A Tankológiát követően további hat albumot készítettek az új felállásban.

2000-ben, az akkori magyar zenetéve, a Z+ díjátadóján a Mennyország Tourist megkapta a legjobb videoklippnek járó díjat, a hullámtörő kategóriában. Nem csak új korszak indult ezzel a banda életében - megszületett a dal, mely a kívülállók, a metálzenét kevésbé ismerők köreiben is ismertté tette a Tankcsapdát.