[origo] - usa 2008> !ALROVAT_NEVE

TÉRKÉP


EREDMÉNYEK

DEMOKRATÁK

Forrás: Getty ImagesBarack ObamaFelemelkedett a mélyből, reményt és változást hirdet, és már pusztán a jelölése bekerül a történelemkönyvekbe.

REPUBLIKÁNUSOK

Forrás: Getty ImagesJohn McCainPéldát mutatott hősiességből, nem fél kimondani a fájdalmas igazságokat és hajlamos külön utat járni.

Bill Clinton táncolni hívta Obamát

[origo]|2008. 01. 23., 11:30|Utolsó módosítás:2008. 01. 23., 11:39|

Táncversenyre invitálta Bill Clinton felesége riválisát, Barack Obamát. Így reagált arra, hogy Obama közölte, csak akkor fogja elfogadni, hogy Clinton kiérdemelte "az első fekete elnök" elnevezést, ha látta táncolni. A Hillary Clinton és Barack Obama közti feszültség egyre nő a dél-karolinai előválasztáshoz közeledve.

Forrás: Getty Images

Táncba vinné Obamát

Ajánlat

Újabb, ezúttal vicces fejezettel gazdagodott a demokrata elnökjelöltségre esélyes két politikus, Hillary Clinton és Barack Obama közti, egyre keserűbb párbaj. Az afroamerikai Obamát megkérdezték egy tévévitában, hogy vajon igaza volt-e Toni Morrison írónak, amikor riválisa férjét, Bill Clintont az első fekete elnöknek nevezte. Obama azt válaszolta, hogy addig nem szólítja Clinton testvérnek, amíg nem látja a saját szemével, hogy tud táncolni.

A volt elnök erre egy keddi fórumon úgy reagált a The New York Times beszámolója szerint, hogy szívesen kiáll egy táncversenyre Barack Obamával, bár elismerte, hogy "ő jóval vékonyabb és fiatalabb nálam". A rivális kampánystábból egyelőre nem érkezett válasz az ajánlatra.

A Clinton-Obama párbaj a hétfői tévévitán csúcsosodott ki, amely a szombati dél-karolinai előválasztást vezeti fel. Obama azzal vádolta ellenfelét, hogy bármit hajlandó kijelenteni, csak hogy megválasszák. Férjét, az exelnököt pedig azért bírálta, mert szerinte hamis állításokat közölt róla.

Hillary Clinton egyebek mellett azzal vágott vissza, hogy felemlegette, Obama egyik pénzügyi támogatóját csalással vádolják. (Miután ez kiderült, a szenátor jótékonysági célra továbbította az üzletembertől kapott pénzt.) Az egykori first lady bírálta Obamát azért is, mert szerinte nem vállal felelősséget a döntéseiért és váltogatta álláspontját fontos ügyekben.

Demokrata oldalon várhatóan kettejük között fog eldőlni az elnökjelöltség, és egyelőre egyiket sem lehet favoritnak kikiáltani. Igaz, Clinton nyerte az utóbbi két fordulót, de Dél-Karolinában Obamát tartják esélyesnek, miután a demokrata választók nagy része afroamerikai.

RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Adatkezelési Szabályzat[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

PARTNEREK