Előretört Obama a népszerűséglistákon

Vágólapra másolva!
Átvette a vezetést Barack Obama demokrata elnökjelölt republikánus ellenfelétől, John McCaintől. Három országos felmérés is az ő előnyét mutatta ki, még a fehér nők körében is kedveltebb lett McCainnél.
Vágólapra másolva!

Visszaszerezte a vezetést Barack Obama, a demokrata párt elnökjelöltje republikánus riválisától, John McCaintől a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint.

A New York Times és a CBS News hírtelevízió közös felmérése 48-43 százalékos előnyt mutatott ki Obama javára, a Quinnipiac egyetem közvélemény-kutatása szerint ez az arány 49 a 45 százalékkal szemben.

A Gallup is Obama előnyét mutatta, ők 48-44 százalékos arányt állapítottak meg. Obama vezet az egyik kulcsfontosságú államban, Indianában is. Az Indianapolis Star szerint 47 százalékos támogatottságot élvez, McCain 44 százalékával szemben.

A New York Times és a CBS News felmérése szerint Sarah Palin alelnökjelöltsége csak a republikánusok szavazóbázisát lelkesítette fel, a megkérdezetteknek mindössze 17 százaléka vélte azt, hogy Palin alkalmas alelnöknek, 75 százalék szerint McCain pusztán választási megfontolásokból döntött mellette.

A kutatásokból az is kiderült, hogy McCain lemaradt a fehér nők körében. A pártok elnökjelölő konvenciói előtt McCaint még 44, Obamát 37 százalékuk támogatta. Mostanra azonban Obama már 2 százalékponttal (47-45) átvette a vezetést. Utóbbi vezet a teljes női szavazóbázisban is: támogatottsága 54 százalékos McCain 38 százalékával szemben.