Tavaszi zöldségleves

Vágólapra másolva!
Ha a levesbe néhány evőkanál bazsalikomos pestót is keverünk, egészen új ízhatást érhetünk el.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 nagyobb póréhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kisebb cukkini, 2 db paradicsom, 1 doboz fehérbab konzerv, 10 dkg zöldborsó, 1 zöldségleves kocka, 2 evőkanál bazsalikom pesto, egy maréknyi főtt metélttészta, só, darált bors

Elkészítése:
Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát, a fél karikákra vágott cukkinit és a zöldborsót.

Közepes lángon pároljuk együtt pár percig, majd öntsünk rá másfél liter vizet. Ízesítsük kevés sóval, leveskockával és darált borssal, lassú lángon főzzük 10 percig.

Ha a zöldségek megpuhultak, tegyük hozzá a leszűrt és leöblített fehérbab konzervet, forraljuk jól össze, majd a legvégén kanalazzuk bele a bazsalikom pestót.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálaljuk leveses tálakba, tetejére tegyük a kifőzött széles metélttésztát, majd a kimagozott és felkockázott paradicsomot. Frissen reszelt parmezánnal megszórva még finomabbá tehetjük.