Hozzávalók:
4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 szál angolzeller, 25 dkg póréhagyma, 25 dkg morzsolt csemegekukorica, 1 zöldségleveskocka, só, darált bors, 1 csokor zeller vagy petrezselyem zöldje
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagyobb fazékban, majd tegyük hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és fokhagymát.
Pároljuk pár percig, majd szórjuk bele a kis darabokra felszeletelt zellerszárat, az egy centis kockákra feldarabolt póréhagymát és a konzerv vagy mélyhűtött kukoricát.
Fedjük le fedővel, és közepes lángon pároljuk 4-5 percig. Öntsünk rá legalább egy liter vizet, ízesítsük a leveskockával, sóval és fűszerezzük kevés darált borssal. Közepes lángon főzzük 10-15 percen keresztül.
Ha elkészült vegyük le a tűzről, majd merítsük bele a bekapcsolt kézi mixert, épp csak annyi időre, hogy a zöldségek egyharmadát összezúzza.
Tálalás előtt szórjunk bőven a levesbe összevágott petrezselyem, vagy zellerlevelet.