Rántott bodzavirág epersalátával

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
16 bodzavirág, 40 dkg eper, 3 evőkanál bodzaszörp, porcukor, olaj a kisütéséhez

A tésztához: 35 dkg liszt, 4 db tojás, 1 evőkanál porcukor, 5 dl tej, 1 csipetnyi só

Elékszítése:
Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a tejet, sót és a porcukrot. Habverővel, állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá az átszitált lisztet. Ügyeljünk, hogy ne legyen csomós; palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát készítsünk.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben annyi olajat, mintha rántott húst készítenénk. Mártsuk a tésztába a viránytányér száránál fogva a bodzát, majd tegyük a forró olajba. Addig süssük, míg aranysárgára nem pirul. Szedjük ki konyhai kéztörlőre, várjuk meg, míg a felesleges olajat felszívja.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Az epersalátához vágjuk kisebb darabokra a megmosott eperszemeket, majd tegyük egy nagy tálba. Tépkedjünk rá bodzavirágot, csorgassuk meg a bodzaszörppel, majd óvatosan keverjük össze.

Tegyünk pár darabot a megsütött bodzavirágból nagy tányérokra, tetejét szórjuk meg porcukorral, majd mellé tálaljuk az epersalátát.