Karrierhoroszkóp június 23-tól 30-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Hajlamos vagy arra, hogy elkapkodd a feladatokat, nem mindig van türelmed a megfontolt, alapos munkához - egyszerűen túlsogsan sok minden kavarog a fejedben ahhoz, hogy egy-egy dologra sokáig tudj koncentrálni. A napokban azonban meglepheted a környezetedet azzal, hogy szorgalmasan és pontosan dolgozol. Egyszerűen élvezed kidolgozni az apró részleteket! Ezzel természetesen az is együtt jár, hogy megszaporodhatnak a teendőid (hiszen most azt is lelkiismeretesen elvégzed, amit máskor elegánsan "elfelejtesz"), de egyáltalán nincs ellenedre a munka.

Bika (április 21. - május 20.)
Kicsit több tapintatosságra és diplomáciai érzékre lenne szükséged a munkahelyeden, nem mindegy ugyanis, hogy mennyire gondosan ápolod a fontos kapcsolatokat - vagy ápolod-e ezeket egyáltalán. A következő napokban ugyanis egy kicsit a magad malmára hajthatod a vizet, és jelentős szövetségeket köthetsz. Mindenki tőled akar majd tanácsot kérni, és szinte versengenek azért, hogy kivel menj ebédelni. Próbáld meg kihasználni ezt a jó időszakot.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Nagyon fontos a következő napokban, hogy kézben tartsd a napi programodat, hiszen hajlamos lehetsz elúszni a feladatokkal, valahogy mindig van valami érdekesebb, mint amit kötelező lenne megcsinálni. A munkanap végén pedig azt veheted észre, hogy szinte semmit sem haladtál a teendőiddel - ez pedig mélyen frusztrál, és csak még idegesebb és szétszórtabb leszel. A legjobb, ha már reggel eldöntöd, hogy mivel akarsz aznap foglalkozni, és határozottan kijelölöd önmagadnak, hogy mikor mit végzel el. A szigorú napirend (ha betartod) nagyon hasznos lehet!

Rák (június 22. - július 22.)
Szívesen alkalmazkodsz munkatársaidhoz, és a felettesed utasításait is be szoktad tartani - szeretsz mindenkinek megfelelni, és örülsz a dicséreteknek is. A hét második felében azonban semmi kedved sem lesz a csapatmunkához: egyszerűen túlságosan fenn hordhatod az orrodat, és meg vagy győződve arról, hogy csak te tudod tökéletesen megoldani a munkahelyi feladatokat. Egy ideig elégedettséggel tölthet el, hogy mindenkit elüldözöl magad mellől (hiszen így nincs, aki "zavarjon"), hamar megunod azonban azt, hogy nincs kivel beszélgess.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Meglehetősen nyitott vagy az újdonságokra és a kreatív ötletekre, még akkor is lelkesedhetsz ezekért, ha nem te találod ki őket. Ha nagyon unalmasnak érzed a munkahelyi életed, akkor elveszíted mindazt, ami inspirálhatna - ez pedig egyet jelent a tökéletes melankóliával és a motiválatlansággal. A napokban is szükséged lehet a kihívásokra, szívesen próbálnád ki ismeretlen területen is az ügyességedet, ám egyáltalán nem biztos, hogy ezt meg is tudod valósítani a jelenlegi munkahelyeden. Még mielőtt ott hagynál csapot-papot, keress magadnak más (a munkához nem túl szorosan, de kötődő) elfoglaltságot.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Általában igaz rád, hogy könnyedén kézben tartod a munkahelyi életedet. Ez köszönhető pontosságodnak és munkabírásodnak, meg persze diplomatikusa képességeidnek. A napokban azonban annyi feladatot kaphatsz (vagy vállalsz magadra), hogy még te is nehezen birkózol meg a kihívással. Megtörténhet, hogy azt sem tudod, hogy mihez kapjál, és a vége az lesz, hogy mindent összekavarsz, és a sikertelenség rettenetesen elkeseríthet. Pánikolás helyett inkább tervezd meg alaposabban a hetedet és a napjaidat, és ne félj segítséget kérni másoktól.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Képes vagy rövid idő alatt sok új ismeretet elsajátítani a következő napokban, így, ha képes vagy rávenni magadat a tanulásra, önfejlesztésre, akkor a befektetett energia meglepően gyorsan megtérülhet - sőt, még kézzelfogható (pénzben mérhető) előnyökre is szert tehetsz. Ha nyitottan állsz a kihívásokhoz, és hajlandó vagy új módszereket elsajátítani, akkor kifejezetten élvezheted a következő időszakot. Ha viszont kézzel-lábbal ellenkezel, mert nem akarod a változásokat, akkor a saját helyzetedet nehezíted meg.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Valójában nem sok kedved van a munkahelyi élethez, de ha már kénytelen vagy bemenni, akkor kedvesen viselkedsz a többiekkel - még akkor is, ha a mosolyod inkább beillik vicsorításnak. Lehet, hogy hajlandó vagy arra is, hogy egyes feladatokat átvállalj tőlük - ezt azonban nem pusztán szívjóságból teszed, sőt, nagyon pontosan számon tartod, hogy ki milyen szívességgel tartozik neked. Az adok-kapok arányát igyekezz megőrízni, és időnként azért próbálj meg úgy segíteni valakin, hogy nem vársz viszonzást érte...

Nyilas (november 22. - december 21.)
A napokban még a szokásosnál is gördülékenyebben oldod meg a feladataidat, ráadásul nagyon élvezed a pörgést, és szinte nem is érzed, hogy fáradnál. Annyira hamar kész lehetsz a munkáiddal, hogy van időd munkatársaidra is: szívesen hallgatod meg a többiek gondjait és egyáltalán nem megterhelő számodra, hogy segítséget nyújts - ez nem csak a munkahelyi ügyekre, de a magánéleti problémákra is vonatkozik. Mindenkihez van egy-két kedves szavad, és nagyon jó tanácsokat osztogatsz Barátságos viselkedésednek köszönhetően hamar népszerűvé válhatsz.

Bak (december 22. - január 20.)
Rengeteg tettvággyal veted bele magad a munkahelyi életbe, és a szellemi képességeid is ragyoghatnak a napokban. Talán azt sem bánod, ha egy-két alkalommal a hivatalos munkaidő után is bent kell maradnod - sőt, valahol még örülsz is annak, hogy nyugodt körülmények között tudod behozni az elmaradásokat. Sokkal rugalmasabb hangulatban vagy, mint máskor, így képes vagy arra is, hogy újat tanulj, sőt, a kollégáiddal is jobban jössz ki.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Tele vagy kreativitással, de eszedben sincs alkalmazkodni a többiek munkatempójához, és a módszereiket is fitymállva figyelheted - neked csak az lehet jó, amit te magad találsz ki. Arra vágysz, hogy a régi, elavult beidegződéseket végre új, friss megoldásokra cserélhesd le. Képes vagy nagyon komolyan kampányolni ezért, és még azt is megkockáztatod, hogy magadra haragítod a többieket. Próbálj meg egy kicsit diplomatikusabb lenni, és kezdeményezz olyan beszélgetéseket, ahol közösen találhatjátok meg a megoldást a felmerülő problémákra.

Halak (február 20. - március 20.)
Nagyon kedvesen viselkedsz a munkahelyeden, talán már túlságosan is barátságos vagy munkatársaiddal. Óriási benned a segítőkészség, amivel inkább megnehezíted a saját életedet, hiszen olyan gondokat is a nyakadba veszel, amelyek egyáltalán nem rád tartoznak. Lehet, hogy azért nem készülsz el a saját munkáiddal, mert a többieknek segítesz inkább. Szélsőséges esetben a többiek miatt kell munkaidő után benn maradnod. Ne hagyd, hogy kihasználjanak, és azt is tanuld meg, hogyan kell "visszakérni" a segítséget!