Hozzávalók:
50 dkg koktélparadicsom, 2 evőkanál bazsalikom pesto, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 csokor metélőhagyma, 1 ág friss bazsalikomlevél, fél marék fenyőmag, 1 evőkanál balzsamecet, darált bors, só
Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a koktélparadicsomokat - látványosabb ha sárga és piros paradicsomokat vegyesen használunk. Vágjuk őket kétfelé, majd tegyük egy nagy salátástálba.
Szórjuk a fenyőmagot egy száraz serpenyőbe, majd közepes lángon, állandóan kevergetve, pirítsuk meg.
Kanalazzuk a paradicsomokra a pestót, daráljunk rá borsot, szórjuk meg enyhén sóval, majd fűszerezzük egycentis darabokra felvágott metélőhagymával, és felmetélt bazsalikomlevelekkel.
Csorgassuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, majd az egészet óvatosan keverjük össze.
Tegyük legalább fél órára a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a paradicsomokat, majd tálaljuk kis salátás tálkákba. Tetejét szórjuk meg a pirított fenyőmaggal.