Pestós paradicsomsaláta

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg koktélparadicsom, 2 evőkanál bazsalikom pesto, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 csokor metélőhagyma, 1 ág friss bazsalikomlevél, fél marék fenyőmag, 1 evőkanál balzsamecet, darált bors, só

Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a koktélparadicsomokat - látványosabb ha sárga és piros paradicsomokat vegyesen használunk. Vágjuk őket kétfelé, majd tegyük egy nagy salátástálba.

Szórjuk a fenyőmagot egy száraz serpenyőbe, majd közepes lángon, állandóan kevergetve, pirítsuk meg.

Kanalazzuk a paradicsomokra a pestót, daráljunk rá borsot, szórjuk meg enyhén sóval, majd fűszerezzük egycentis darabokra felvágott metélőhagymával, és felmetélt bazsalikomlevelekkel.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Csorgassuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, majd az egészet óvatosan keverjük össze.

Tegyük legalább fél órára a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a paradicsomokat, majd tálaljuk kis salátás tálkákba. Tetejét szórjuk meg a pirított fenyőmaggal.