Báránycurry

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
80 dkg báránycomb, 3 dl natúr joghurt, 1 teáskanál kurkuma, 1 evőkanál reszelt friss gyömbér, 4 gerezd reszelt fokhagyma, 1 teáskanál őrölt római kömény, 2 teáskanál őrölt koriandermag, 1 teáskanál mustár, só, darált bors, 3 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db chili paprika, 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék, 1 csokor friss korianderlevél

Elkészítése:
Egy kis tálban keverjük össze a joghurtot a kurkumával, a gyömbérrel, a fokhagymával, a mustárral, a darált fűszerekkel, ízesítsük kevés sóval és daráljunk rá borsot. Keverjük jó össze, majd tegyük bele a kis kockákra felvágott bárányhúst. Tegyük legalább fél napra a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, tegyük bele az összevágott vöröshagymát, és pirítsuk addig, míg a hagyma meg nem pirul. Tegyük hozzá a bepácolt húst a páccal együtt, és erős lángon pirítsuk pár percig. Ha már a hús bőségesen engedett levet, vegyük vissza a lángot, fedjük le fedővel, és pároljuk háromnegyed órán keresztül, míg a hús puha nem lesz. A párolás közben lefőtt szaftot pótoljuk vízzel.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha már a húskockák kezdenek puhulni, kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még sóval, chili paprikával, és összevágott korianderlevéllel.

Tálaljunk pár kanál párolt hosszúszemű rizst egy nagy tányérra, kanalazzunk mellé az elkészült curryből. Rizzsel és indiai lapos kenyérrel fogyasszuk.

Krémesebb lesz a szószunk, ha fele joghurtot, fele tejszínt használunk a pácoláshoz.