Decemberi horoszkóp

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Az egész következő hónapodat hatékonyabban kellene megszervezned, ez ugyanis az egyik legstresszesebb időszak az életedben, és ha nincs egy jól felépített stratégiád, akkor bizony elúszhatsz a feladatokkal, és sok mindenről le kell mondanod - amitől persze még idegesebb leszel, ennek pedig a még rosszabb teljesítmény lehet a következménye... Itt az ideje, hogy elsajátíts valamilyen egyszerű meditációs technikát, vagy egy olyan módszert, amelynek a segítségével könnyen megnyugszol - és után még nagyobb lelkesedéssel vetheted bele magad a szervezkedésbe. A hónap utolsó két hetében érdemes lenne többet foglalkoznod saját magaddal, szükséged lehet ugyanis arra, hogy egy kicsit befelé fordulj. Még a legnagyobb rohanásban is "lopj" egy kis időt magadnak, például egy kellemes aromaterápiás fürdő vagy egy masszázs formájában. Az is jó ötlet, ha magadat is megajándékoznád, például egy olyan könyvvel vagy magazinnal, amire régóta kíváncsi vagy.

Bika (április 21. - május 20.)
Talán célszerű lenne, ha már most elkezdenéd összeírni az újévi fogadalmaidat - és többször is elővennéd a listát, felülvizsgálatra. Könnyedén kiderülhet ugyanis, hogy amit elsőre jó ötletnek tartasz, valójában megvalósíthatatlan. Ha már lesz négy, öt olyan változtatás, amit egyszerűen, viszonylag kevés változtatással meg tudsz valósítani, az hatalmas erőt adhat neked és nagyon pozitív hatással lehet az életedra. A hónap második fele legyen az önfeledt ünneplésé: ragadj meg minden alkalmat arra, hogy karácsonyi vagy szilveszteri hangulatba kerülj, járj el minél többet otthonról, találkozz gyakran a barátaiddal. Ezek az élmények hosszú időre feltölthetnek téged energiával, a barátoktól, családtagoktól kapott szeretet pedig az egész világlátásodat megváltoztathatja: ha érzed, hogy elfogadnak, akkor sokkal több lesz az önbizalmad!

Ikrek (május 21. - június 21.)
Érdemes lenne a következő hetekben minél több új dolgot kipróbálnod; addig ugyanis nem találod meg az igazán neked valót, amíg nem kísérletezel. Ez igaz a munkára, a tornára, a mozgásra, az étrendre, sőt, még az emberi kapcsolatok kezelésére is. Azzal pedig nem haladsz előre, ha csak gondolkozol valamin, vagy tervezgetsz; ezzel csak azt éred el, hogy a lehetőségek elhúznak melletted, és te pont arról maradsz le, amit igazán át szerettél volna élni. A pozitív gondolkodás és az optimizmus is nagyon jó szolgálatot tehet neked ebben a hónapban: még mielőtt teljesen kiborulnál azon, hogy mennyi mindent szalasztottál el ebben az évben, inkább koncentrálj az elért sikerekre! A hónap utolsó hetében, különösen a családi együttlétek alkalmával ne fojtsd magadba, ha valami bosszant, inkább nyugodtan, erőszakosság nélkül mondd el ezt a többieknek; akár valamilyen megoldási lehetőséget is felajánlhatsz, biztosan örömmel fogadják a tanácsaidat.

Rák (június 22. - július 22.)
Az év utolsó hónapját érdemes lenne azzal töltened, hogy felépíted magadban az olyannyira áhított testi-lelki-szellemi egyensúlyt. Ha ugyanis sikerül most ezt megtenned, akkor jövőre már sokkal kiegyensúlyozottabb lehetsz, és a problémáidat is egyszerűebben, kevesebb aggódással oldhatod meg. A testi egyensúly megteremtésének egy nagyszerű módszere, ha rendszeressé teszed a jógaórák látogatását. A szellemi egyensúlyhoz az kellhet, hogy ne érjenek váratlanul a feladatok és ne hagyd, hogy elárasszanak munkával vagy kötelességekkel: vegyél magadnak egy szép naptárat, amelyet örömmel forgatnál, és írj magadnak "életterveket", napirendet, feladatlistát - akár az interneten is utánanézhetsz, hátha találsz néhány jó ötletet! Az érzelmi életed stabillá tételéhez pedig az kell, hogy szembenézz a félelmeiddel, és dolgozd fel a lelkedben dúló viharokat; ehhez akár egy pszichológus vagy kineziológus segítségét is kérhetnéd.