Könyvet írt a szerelemről egy kilencéves randiguru

Vágólapra másolva!
A sikeres csajozás titkát sokan próbálták már megfejteni, de a mindennapokban jól hasznosítható, gyakorlatias tanácsokkal egyikük sem bírt szolgálni. Az amerikai Coloradóban nemrégiben megjelent könyv pótolja ezt a hiányt: a könyv szerzője, Alec Greven roppant tisztán látja a randevúzás összes nehézségét, tipikus hibáit és buktatóit - annak ellenére, hogy mindössze 9 éves, és soha életében nem nem randizott még. 
Vágólapra másolva!

Alec Greven, egy coloradói általános iskolás a Hogyan beszéljünk a lányokkal? című tanácsadó könyvét először csak kézzel írt füzetkeként terjesztette az intézmény falain belül, egy jótékonysági vásáron, ám a hatalmas sikerre való tekintettel a Harper Collins kiadó a napokban meg is jelentette. 46 oldalas művében a kilencéves író hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgál az ismerkedni vágyó kortársainak - de az egyszerű és tiszta meglátásokból a felnőtteknek is van mit tanulniuk..

A negyedikes kisfiú nemcsak gyakorlati tanácsokat ad (pl: "fésülködj gyakran"), de az élet nagy kérdéseire is megvan a válasza: "Nem jöhet mindig minden össze, néha egyszerűen tovább kell lépni."

Alec szerint ha valaki lányokkal szeretne megismerkedni, az a legfontosabb, hogy az illető "ne legyen felvágós, bókoljon bátran és beszélgessen sokat a kiszemeltjével, hogy megkedveltesse magát". Az ifjú szerző szerint érdemesebb az "átlagos külsejű" lányoknál próbálkozni, mint a feltűnően csinosaknál, az utóbbiakat ugyanis nehezebb meghódítni.

"Könnyű kiszúrni a csinos lányokat, mert színes ruhákat és sok ékszert viselnek - olyanok, mint egy drága sportkocsi: szépek, de sokat fogyasztanak" - írja a könyvben. "A legjobb, ha átlagos lányt választunk, mert a csinosak gyakran szemetek a fiúkkal. Ne engedjük közel őket magunkhoz."

A szerző még nem randizik

Greven - akit már több amerikai tévéműsorban is bemutattak - egy vele készült interjúban azt mondta, hogy látta a barátai tanácstalanságát, ezért írta meg a füzetkét, melyet először az iskolája jótékonysági vásárán árusított. Az eredetileg három dollárt kóstáló, kézzel írt füzetet azonban hamar elkapkodták, és a kilencéves randiguru híre hamar eljutott a Harper Collins könyvkiadóig, amely fantáziát látván a tanácsadó füzetecskében, néhány hete "rendes" keményfedeles könyvként is kiadta.

Alec Greven a saját szerelmi életét firtató kérdésekre azt válaszolta, hogy jelenleg nem randizik senkivel, ugyanis túl fiatalnak tartja magát hozzá - egyébként a kötetben is azt javasolja, hogy tartózkodjunk a szerelembe eséstől a középiskolás évekig.

Az ifjú szerző, aki egyébként most fejezte be új, a Watergate-botrányról gyerekeknek szóló könyvét, felnőttként is írással szeretne foglalkozni, de arra vágyik, hogy legyen egy hétvégi állása is archeológusként vagy paleontológusként.