Karrierhoroszkóp december 15-től 22-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
A héten a legfontosabb tennivalód a munkahelyi kapcsolataid ápolása lesz, illetve az, hogy olyan jó viszonyt alakíts ki a lehetséges partnerekkel, amilyet csak lehet. Most nincs helye a sértődéseknek, a barátságtalanságnak, vagy annak, hogy az egész évben felgyülemlett feszültséget egyszerre vágd a másik fejéhez. Inkább legyél őszinte, de kedves mindenkihez, és ne ajánlj többet, mint amennyit valóban teljesíteni tudsz. A felelőtlen ígérgetésnek később igen fájdalmas következményei lehetnek!

Bika (április 21. - május 20.)
Élénk és szenvedélyes lehetsz a munkában, ám egy kicsit félsz is attól, hogy mit hoz a jövő. Ennek a bizonytalanságnak pedig az lehet az eredménye, hogy mindent egyszerre szeretnél megcsinálni, és túl sok dolgot akarsz túl rövid időbe belesüríteni. Ezzel pedig nemcsak saját magadat zsigerelheted ki teljesen, de a kollégáidat is felidegesítheted, mert egyetlen pillanatnyi pihenőidőt sem engedélyezel nekik. Tőled - aki általában lassúbb és megfontoltabb - ez kifejezetten furcsa, visszás lehet.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Nagyon ideges, feszült lehetsz a következő napokban, különösen az dühíthet fel, ha mások nem úgy cselekszenek, ahogyan azt te elvárnád tőlük. Az azonban eléggé furcsa elvárás lenne, hogy csak az a jó, amit te találsz ki - nincs túl sok értelme annak, ha folyamatosan vitázol erről, még a legközelebbi munkatársaiddal is. Inkább engedd őket, hogy csinálják a feladatukat, úgyis az eredmény a legfontosabb... Arra is figyelj, hogy ezen a héten ne bonyolódj bele magánélettel kapcsolatos beszélgetésekbe, nem tudod ugyanis kellő diszkrécióval kezelni a hozzád eljutó információkat.

Rák (június 22. - július 22.)
Elég kínos jelenetekben lehet részed a munkahelyeden, ugyanis olyan témák is előkerülhetnek, amelyeket nem a kollégáiddal kellene megbeszélned - a vallás, a politika vagy a magánélet nem a munkahelyre való! A viták kihathatnak a hétköznapjaitokra is, és ha belekeveredsz egy ilyen helyzetbe, akkor sokkal nehezebb lesz kijönnöd belőle, mint gondolod. Természetesen, némi udvarias csevegés még belefér, de ne kívánd, hogy mindig mindenről egyetértsetek, főleg ne akarj másokat meggyőzni egy-egy elméletről. A hét közepétől szánj egy kis időt arra, hogy rendbetedd a pénzügyeidet, számláidat, banki kivonataidat.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Nagy hatással lehetsz most a többi emberre, és ők is szívesen vetik alá magukat a csáberődnek: elvárják azt, hogy vezetőként viselkedj, de mindent meg is tesznek, hogy az utasításaid szerint cselekedjenek. Ha előrébb szeretnél lépni a karrieredben, akkor ez mindenképpen kedvező időszak lehet a számodra. A hét végén már egyáltalán nincs kedved a munkához, szívesebben készülődnél már az ünnepre. Ha van rá lehetőséged, akkor szervezd át a napjaidat, hogy előre tudj dolgozni - vagy, csak egyszerűen légy hatékonyabb, és sűríts be többet egy-egy munkanapba!

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Nagyon érzelemteli hangulatban lehetsz a következő napokban, egyáltalán nem jellemző most rád a hűvösség vagy a visszafogottság. Ezt jó és rossz irányba is terelheted: vagy felhasználod a szenvedélyességedet, hogy a vitás vagy zavaros ügyeidet rendezd, vagy mindenen megsértődsz, esetleg elsírod magad, ha csak csúnyán néz rád valaki... Mivel most rengeteg erő lesz benned, ha szeretnéd megváltoztatni a munkakörülményeidet, az életmódodat vagy a hozzáállásodat, a következő napokban sikeresen elkezdheted ezt.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Ezen a héten nagyon kedvezően alakulhatnak a munkahelyi kapcsolataid, és ha új üzletfeleket keresel, akkor velük is barátságos hangulatban tudsz tárgyalni. Ha van valamilyen nagyobb terv, amit a jövőben szeretnél megvalósítani, akkor most sikerrel keríthetsz magadnak támogatókat - bárkit magad mellé tudsz állítani! Igaz, az, hogy ilyen sikeresen győzöl meg másokat, könnyen nagyképűvé tehet, sőt, vissza is élhetsz ezzel a képességeddel... Igyekezz nem átlépni egy bizonyos határt, még akkor se tedd meg, ha nagyon kecsegtető az ajánlat.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Túl sokat gondolkozol az anyagiakon, a pénzügyeken ezen a héten - ez különösen akkor veszélyes, ha a munkahelyeden ezek az ügyek a te kezedben vannak. Most ugyanis hajlamos lehetsz olyan döntéseket is hozni, amelyek egyáltalán nem olyan kedvezőek, ha egy kicsit jobban belegondolsz. Mivel bizonytalannak és elkeseredettnek érzed magad, olyan emberekre is hallgatsz, akikre nem kellene. Ne hagyd magad befolyásolni, még akkor sem, ha emiatt lehet néhány konfliktusod másokkal.

Nyilas (november 22. - december 21.)
Egyáltalán nem erősséged most a csapatmunka, a kollégáid kifejezetten idegesítenek, és ők is nehezen viselik, hogy túl aktív, energikus és függetlenségre vágyó vagy - jó néhány konfliktusotok lehet most ebből. Jobb lenne megelőzni a vitákat: inkább jó előre találjátok ki (közösen!), hogy ki mit csinál majd a héten, és azt is mondd el a többieknek, hogy lehetőleg hagyjanak egyedül tevékenykedni, te pedig a legjobb formádat próbálod nyújtani. Ha megmutatod, hogy milyen hatékony és eredményes tudsz lenni, akkor senki nem piszkál majd a módszereid miatt.

Bak (december 22. - január 20.)
Rendkívül nyitottan és kedvesen viszonyulsz a munkatársaidhoz (anélkül, hogy különösebben "belefolynál" a magánéletükbe), ez pedig különösen népszerűvé tehet az elkövetkező napokban, hiszen mindenkit képes vagy elbűvölni. Elképzelhető, hogy a munkahelyeden megtapasztalod a munkatársaid háláját: mindenki szereti ugyanis, ha törődnek vele. Így sokkal könnyebben megy a munka is, úgy érezheted, az órák szinte elrepülnek. Alkalmasak ezek a napok arra is, hogy leülj tárgyalni azokkal a partnerekkel, akiket szeretnél meggyőzni.

Vízöntő (január 21.-február 19.)
A napokban igen erőteljesen koncentrálsz a baráti kapcsolataidra, és a könnyed hangulat a munkahelyeden is utolér. Valójában te viszel vidámságot a munkatársaid életébe, hiszen nagyon nyitottan és kedvesen viselkedsz mindenkivel. Ilyen körülmények között előfordulhat, hogy néhány munkakapcsolatodból barátság lesz, akár még közös programok is beleférhetnek az életetekbe. Akár még egy szerelmi szál is kialakulhat a munkahelyeden, azonban nem lenne célszerű belemenned ebbe a kalandba, hiszen nagyon sok bonyodalommal járhat.

Halak (február 20.-március 20.)
Sokkal érzékenyebb vagy mostanában, mint egyébként, és ez természetesen befolyásolja a munkahelyi teljesítményedet, kapcsolataidat is. Ha valamelyik munkatársad - akarva, vagy akaratlanul - rosszul fogalmaz, vagy rosszul hangsúlyoz egy mondatot, máris megbánthat vele. A sértettséget persze mindenki észreveszi rajtad: duzzogsz és a hangodat sem hallani. Legszívesebben a minimumra rövidítenéd a munkanapokat - ehhez viszont az kell, hogy minél hatékonyabb legyél, és a munka óráiban tényleg csak az elvégzendő feladataidra koncentrálj!