Brokkolis-csirkés spagetti

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten különleges és hagyományos tésztaételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

A brokkolit szedjük szét apró rózsáira, mossuk meg alaposan, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Két perc után azonnal szedjük ki hideg vízbe, hűtsük le, majd csepegtessük le alaposan. Így megőrzi szép zöld színét és vitamintartalmát.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel vajat, dobjunk bele kis kockákra vágott csirkemellet, erős lángon süssük addig, míg pirulni nem kezd, öntsünk rá tejszínt, majd a brokkolirózsákat. Fűszerezzük őrölt borssal, friss petrezselyemzölddel, sóval. Forraljuk alaposan össze, majd keverjük össze kifőzött spagetti tésztával és reszelt parmezán sajttal.
Készíthetjük brokkoli, sárgarépa és cukkini keverékével is. Variálhatjuk a fűszerezést kaporral, bazsalikommal, de használhatunk füstölt sajtot is.