Növelte profitját a Cetelem Bank

Vágólapra másolva!
A Magyar Cetelem Bank Zrt. (MCB) 2007-ben 4,144 (2006: 3,48) milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerint, amiben jelentős szerepet játszott a kockázatok kézben tartása - jelentette be a bank szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Lendvai János elnök-vezérigazgató.
Vágólapra másolva!

Tavaly már nyereséges volt az MCB és a Banque Accord S.A. által 2004-ben alapított Accord Magyarország Zrt. is, amely 192 millió forint profittal zárta 2007-et.

Az elnök-vezérigazgató kiemelte: a Cetelem tavaly augusztus óta együttműködik a Tescoval is; bevezette az AURA társkártya-szolgáltatást és az interneten igényelhető áruhitelt, az idén februárban pedig elindította a svájci frank alapú személyi kölcsönt.

A BNP Paribas két leányvállalata, a fogyasztási hitelezésben piacvezető Cetelem és a jelzálogfinanszírozással foglalkozó UCB nemzetközi szinten Personal Finance néven folytatja működését, ennek eredményeképpen a két magyarországi cég, az MCB és a UCB Ingatlanhitel Zrt. is kölcsönösen értékesíti egymás termékeit - mondta Lendvai János.