Trendkövető a BÉT: erősödés nyitáskor

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 240,14 pontos emelkedéssel, 12 221,59 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 2,00 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Zrt. vezető elemzője a mai kereskedelemben nem számít jelentős ármozgásokra, inkább kivárást valószínűsít a keddi amerikai kamatdöntés előtt. Hozzátette, hogy a piacok 50 bázispontos kamatcsökkentést áraznak.

Az elemző elmondta: a nemzetközi piacok pozitívan értékelik azt, hogy az amerikai kormány mindenképpen meg akarja menteni a legnagyobb autógyártókat, így optimizmus várható az európai tőzsdéken is. Megjegyezte ugyanakkor, hogy nincs mindig egyenes összefüggés a nemzetközi trend és a magyar börze mozgása között, így az európai tőzsdék emelkedése nem garancia arra, hogy Budapesten is erősödés lesz.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint is fölfelé indul a nyitásban a piac, és a pénteki esés korrekciójaként emelkedés várható. A nemzetközi hatások irányítják a magyar tőzsdét, és az ázsiai börzék reggeli szereplése, valamint az európai határidős indexek is emelkedést jeleznek előre hétfőn - mondta az elemző.