Több sorozatbankrablót keresnek a fővárosban

Vágólapra másolva!
Tanúkat hallgat ki a rendőrség az óbudai bankrabló ügyében - írja a Magyar Nemzet. A lapnak a rendőrség azt nyilatkozta, forró nyomot már nem tudnak követni, a nyomok elemzése zajlik. Vele együtt összesen három-négy sorozatbankrablót keresnek a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Már nem követ forró nyomot a rendőrség azzal a férfival kapcsolatban, aki két hete kirabolt egy Flórián téri bankfiókot, túszt ejtett, majd egy közeli panelházba menekült - mondta a Magyar Nemzetnek Bodnár Zsolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi igazgatója. Az esetnek sok tanúja volt, a rendőrség jelenleg őket hallgatja ki.

A bűnügyi igazgató elképzelhetőnek tartja, hogy a rablónak köze van egy pénzváltót ért támadáshoz is, ami pár nappal a bankrablás előtt, ugyanezen a környéken történt, nagyon hasonló ugyanis az elkövető személyleírása. A rendőrség egyelőre nem tűz ki nyomravezetői díjat. Bodnár arról is beszélt, hogy jelenleg három-négy sorozatbankrablót keresnek a fővárosban, akik az elmúlt két évben követtek el bűncselekményeket.

Az óbudai bankrabló január 13-án rabolta ki az Erste bank fiókját, túszt ejtett, majd a Miklós utca 9-15. szám alatti panelházba szaladt be. A túszt a bankrabló menekülés közben elengedte. A rendőrök átkutatták a tízemeletes panelházat, de a késő estig tartó kutatás ellenére nem találták meg. Egyes szemtanúk azt állították, hogy a rabló már korábban elmenekült a helyszínről egy személyautóval.