Elfogták a Bartók Béla úti bankrablót

Vágólapra másolva!
Budapesti lakóhelyén elfogták a hétfői, Bartók Béla úti bankrablás gyanúsítottját. A 44 éves férfit egy tavalyi postarablással is meggyanúsították a lakásán talált bizonyítékok alapján.
Vágólapra másolva!

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki hétfőn kirabolt egy XI. kerületi, Bartók Béla úti bankot - közölte Nyerges Béla őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztályának vezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A rabló hétfőn délelőtt ment be a bankba, fegyverrel megfenyegette a biztonsági őrt és az alkalmazottakat, majd gyalogosan elmenekült a zsákmányolt "pár millió forinttal" - mondta Nyerges. A 44 éves férfihoz tanúkihallgatások, adatgyűjtés és állampolgári bejelentések vezettek el. Csütörtökön reggel fogták el budapesti, II. kerületi lakóhelyén.

A lakását átkutatták, és egy hátizsákban a bankból elvitt készpénzzel közel megegyező mennyiségű és címletű pénzt találtak: előkerült a bankból elvitt pénz mintegy 95 százaléka. A férfi nem tett érdemi vallomást a rendőrségen, és tagadta a rablás elkövetését, ám több tanú is felismerte.

A lakásában más tárgyakat is lefoglaltak a rendőrök, amelyek alapján kétséget kizáróan bizonyítható, hogy ő rabolta ki még tavaly október 22-én az egyik II. kerületi postát - tette hozzá a rablási osztály vezetője. A rendőrség kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatásba helyezését és vizsgálja, lehetett-e köze több más, a fővárosban elkövetett fegyveres rabláshoz is.

Az elfogott férfiról Nyerges azt mondta: tulajdonképpen vidéki lakos, de huzamosabb ideje a fővárosban él, foglalkozás nélküli, magát vállalkozónak nevezte, rendszeres jövedelme nincs.