Befejezné az általános iskolát Bándy Kata gyilkosa

Vágólapra másolva!
Péntek László legkorábban 40 év múlva szabadulhat, de a szegedi Csillagban most irodalmat, matematikát és kémiát is tanul.
Vágólapra másolva!

Újra elkezdte a tanulást Bándy Kata gyilkosa – írja a Bors. A 27 éves Péntek László jelenleg a szegedi Csillag börtönben végzi az általános iskola nyolcadik osztályát. A férfi a gyilkosság miatt legkorábban 40 év múlva szabadulhat.

A Bors úgy tudja, hogy bár korábban Péntek azt állította, hogy középiskolába is járt, erről nincsenek papírjai, ezért most az alaptárgyakból kell vizsgát tennie majd a tanév végén. A lap szerint Pénteknek minden hétköznap van órája: nyelvtant, matematikát, történelmet, biológiát, fizikát, kémiát és földrajzot is tanul.

Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a Borsnak azt mondta: jelenleg közel kétezer elítélt tanul. „A fogvatartottak között lényegesen rosszabb az iskolázottság, mint a civil társadalomban. Az elítéltek 1 százaléka analfabéta, 70 százalékuk nem fejezte be az általános iskolát” – mondta a szóvivő.