Óriási baki a Miss Universe döntőjén

Miss Universe 2015.
LAS VEGAS, NV - DECEMBER 20: Miss Philippines 2015, Pia Alonzo Wurtzbach (R), reacts as she is crowned the 2015 Miss Universe by 2014 Miss Universe Paulina Vega (C) during the 2015 Miss Universe Pageant at The Axis at Planet Hollywood Resort & Casino on December 20, 2015 in Las Vegas, Nevada. Miss Colombia 2015, Ariadna Gutierrez (L), was mistakenly named as Miss Universe 2015 instead of First Runner-up. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem sokáig örülhetett győzelmének Ariadna Gutiérrez Arévalo a Miss Universe nemzetközi döntőjén. A kolumbiai szépség fején már ott volt a korona, amikor kiderült, hogy a műsorvezető tévedésből rossz nevet olvasott fel a borítékból. 
Vágólapra másolva!

Hiába lett második, valószínűleg élete legborzalmasabb napjaként emlékszik majd vissza a Miss Universe döntőjére Kolumbia szépségkirálynője.

Miss Kolumbia (balra) végignézte, ahogy Miss Fülöp-szigeteket koronázzák meg Forrás: AFP/2015 Getty Images/Ethan Miller

Ariadna Gutiérrez Arévalo mindössze két percig volt a világ legszebb lánya, miután kiderült, hogy a műsorvezető

tévedésből olvasta fel

az ő nevét nyertesként. A hivatalos nyertes a Fülöp-szigeteki Pia Alonzo Wurtzbach lett.

Emberi hiba

A hibát teljes egészében Steve Harvey, az Egyesült Államok egyik legtapasztaltabb televíziós műsorvezetője vállalta magára. Harvey ugyanis egészen egyszerűen rossz nevet olvasott fel a borítékból, így Miss Kolumbiát hirdette ki győztesnek. Ariadna Gutiérrez már koronával a fején, könnyek között integetett a közönségnek, amikor

a műsorvezető közölte: van egy kis probléma.

A valódi nyertes a Fülöp-szigeteki szépségkirálynő lett.

A kolumbiai szépség nem tehetett mást, hagyta, hogy levegyék a fejéről a koronát, és mosolyogva nézte végig, ahogy versenyzőtársa ünnepli győzelmét.

Steve Harvey később őszinte bocsánatot kért a hibáért a Twitteren, csakhogy ezzel még jobban magára haragította a rajongókat, mivel mind a Fülöp-szigetek, mind Kolumbia nevét rosszul írta.

Amerikai bronz

A stuttgarti születésű, ám a Fülöp-szigeteki Cagayan de Oróban felnőtt Wurtzbach a versenyen elmondta, ha nyer, népszerűségét arra szeretné használni, hogy felhívja a fiatalok figyelmét olyan problémákra, mint a HIV és az AIDS. Több mint 40 év után került ismét a korona Fülöp-szigeteki szépség fejére.

Miss Kolumbia második lett Forrás: AFP/2015 Getty Images/Ethan Miller

A harmadik helyezett a 27 éves Olivia Jordan lett az Egyesült Államokból, az oklahomai Tulsából.

Az idén 64. alkalommal megrendezett szépségversenyen felvonuló 19 és 27 év közötti lányok 80 országot képviseltek. A verseny történetében először a zsűriben ülő négy híresség mellett a tévénézők is szavazhattak a győztesre. A Miss Universe Magyarország idei győztese,

Nagy Nikoletta nem került a legszebbek közé.