Zanardi elhagyhatta a kórházat

Vágólapra másolva!
Hét héttel súlyos balesete után elhagyta a berlini kórházat Alex Zanardi. Az olasz CART-pilóta a Lausitzringen történt tragikus karambol következtében mindkét lábát elvesztette, ám úgy érzi, ideje otthon új életet kezdenie.
Vágólapra másolva!

Az olasz versenyző köszönetet mondott a berlini orvosoknak, akik az American Memorial 500 versenyen, a legbiztonságosabbnak tartott Lausitzringen elszenvedett balesetét követően mindent elkövettek az életéért vívott harcban "Elég jól érzem magam ahhoz, hogy végre hazatérjek, és új életet kezdjek" - mondta a 35 éves versenyző. "A motorsport az életem fontos része, talán egyszer még vezethetek versenyen is. Tényleg nem tudom... Most életem célja, hogy újra járhassak - még ha csak műlábakkal is. Ez az új kihívásom."

Zanardi 1996-ban kezdte CART-karrierjét és 1997-ben, valamint 1998-ban világbajnok lett. A pilóta bevallotta, nem emlékszik a balesetre, de videón már újranézte az esetet. "Szörnyű, hatalmas ütközés volt! Boldog vagyok, hogy még élek, és nem gondolok arra, mit is vesztettem. A legfontosabb a barátaim és a család által kapott szeretet."

Pincési László

Korábban:

Zanardi annak örül, ami megmaradt