Burnst kiengedték a kórházból

Vágólapra másolva!
Kiengedték a kórházból a rejtélyes körülmények között eszméletét vesztő Richard Burnst, de az biztos, hogy a brit pilóta nem állhat rajthoz a világbajnokság utolsó futamán, a hétvégi Brit ralin.
Vágólapra másolva!

A pontverseny negyedik helyén álló, 2001-ben győztes klasszis a Peugeot-csapat tájékoztatása szerint vasárnap este elájult, ezért kellett bevinni a cardiffi klinikára. Most - az újságírók rohama elől menekülve - hazatér, mert pihennie kell, és várja az orvosi vizsgálatok eredményét.

A versenyző jó barátja, egyben riválisa, az észt Markko Märtin, aki Burns mellett ült a kérdéses időpontban, így nyilatkozott: "Nem mondhatok el mindent, mert nem vagyok felhatalmazva." Annyit azért elmesélt, hogy rajtuk kívül még Burns edzője, Steve Benton is velük tartott, amikor egy autópályán a Porschéját vezető barát egyszer csak rosszul lett. Märtin gyorsan elkapta a vállát, majd szépen az út szélére kormányozta a kocsit, és hívta a mentőket. Közben Benton elsősegélyben részesítette az ájult pilótát.

Burns harcban lett volna a végső győzelemért, így viszont a vb-címért folyó küzdelem a francia Sébastien Loeb, a spanyol Carlos Sainz és a norvég Petter Solberg alkotta trió csatájává szűkült.