Angyalfi kihagyja az idei szezont

Vágólapra másolva!
Ifj. Angyalfi Karcsi neve összeforrt a Pacotti névvel. Versenyző és csapatfőnök egyben, négy hónapja pedig már apuka is. Komoly döntések meghozatala után beszélgettünk.
Vágólapra másolva!

- Jó pár hónapja mennek a hírek össze-vissza, rólunk is, másról is. Sokáig ment a gondolkodás, tervezés, hogy igazából mi a jó és mit hozzunk ki ebből. Az utolsó két napunk 24 órában arra ment, hogy együtt voltunk és beszélgettünk Kazár Mikivel és Szabady Levivel. Meghoztuk azt a döntést, hogy én ebben az évben nem megyek, illetve itthon rally I. osztályban nem versenyzem. Nagyon nehéz és furcsa dolog ez. Tagai Tomin nagyon csodálkoztam, amikor kihagyott egy évet, és akkor arról mesélt, hogy milyen fontos, hogy bérbe adják a versenyautókat és ezzel szeretne foglalkozni. Aztán most már belátom, hogy akármennyire jó emberekkel van is az ember körbevéve, ha nem foglalkozik maximálisan a csapattal, akkor nem is működnek úgy a dolgok, ahogy kellene.

- Sok minden döntött emellett?
- Talán az is mellette szólt, hogy mindannyian úgy gondoltuk, szükség van egy kis levegőváltozásra. Aki szereti a ralit, az látja, hogy az utóbbi három évben csak szenvedünk. Hoztunk döntéseket, amikről utólag látszott csak, nem biztos, hogy a legjobb döntések voltak. Ha próbáltunk jó irányba menni, akkor pedig nem volt hozzá megfelelő keret. A tavalyi évünk volt talán a legnehezebb. Arra jutottunk, hogy én akkor fogok újra Magyarországon versenyezni, ha már egy olyan profi hátteret tudunk biztosítani a versenyzéshez, és nem csak az én versenyzésemhez, hanem az egész csapatéhoz, amit tényleg profinak lehet nevezni.

- Ebben a döntésbe talán közrejátszik az is, hogy otthon is megnőttek a "teendőid"?
- Biztos vagyok benne! Amióta megszületett a kismanó, azóta nem telt el szinte perc, hogy nem gondolok rá. Őszintén bevallva elég keveset tudok velük lenni, amit remélek, hogy ezzel a döntéssel talán ezt is egy kicsit jó irányba tudom befolyásolni.

- Ha nem is a magyar bajnokikon, de azért csak versenyzel valahol, nem?
- Igen. A horvát bajnokságban szeretnék részt venni. Csak hat futamból áll, sokkal később kezdődik, mint a magyar, sokkal szétszórtabb időben. Sokkal több időm lesz a családomra, ezerszer több időm lesz a csapatra. Az összes magyar rali- és ralikrossz futamon itthon tudok lenni. Ez is fontos dolog, hiszen idén már ralikrosszban is teljes mellszélességgel részt vesz a Pacotti.

A teljes cikkért és további képekért kattintson DuEn oldalára!