Dízelsiker a Le Mans-i versenyen

Vágólapra másolva!
Feje tetején a világ.
Vágólapra másolva!

A Frank Biela, Emanuele Pirro, Marco Werner összeállítású Audi-csapat sikerével zárult a Le Mans-i 24 órás megbízhatósági autóverseny. A második helyen a ralivilágbajnok Sébastien Loeb és volt navigátora, Eric Hélary, valamint Franck Montagny, a Forma-1-es Super Aguri pilótája végzett.

A nagy hagyományokkal rendelkező, idén 74. alkalommal megrendezett viadalon az Audi - a tavalyihoz hasonlóan - ezúttal sem aratott teljes diadalt. Korábban 2000-ben, 2001-ben, 2002-ben és 2004-ben ünnepelt mesterhármast a csapat, akkor más típusú autó nem került a dobogóra.

A dobogósok:
1. Frank Biela, Emanuele Pirro, Marco Werner (német, olasz, német, Audi R10) 380 kör
2. Franck Montagny, Sébastien Loeb, Eric Hélary (francia, Pescarolo-Judd C60) 376
3. Tom Kristensen, Allan McNish, Rinaldo Capello (dán, brit, olasz, Audi R10) 367

Az Audi R10 TDI-ket egyébként Shell V-Power Diesel üzemanyag hajtotta, s történelmet írtak a legendás megbízhatósági verseny megnyerésével. "Amit ma elértünk, az néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. Történelmi győzelmet jelent ez a Shellnek és magának a dízel technológiának is. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehettünk az első olyan autó megalkotásának, mely dízel meghajtással is képes megnyerni a Le Mans-i versenyt" - jelentette ki Mike Copson, a Shell Motorsport műszaki igazgatója.

(MTI/origo)