Az első képek az új Mazda6-ról

Vágólapra másolva!
Kiszivárogtak az első hivatalos képek a Mazda új középkategóriás modelljéről. A dinamikus vonalvezetésű autó már a kezdetektől három karosszéria-változatban készül majd, de a további információkra még várni kell.
Vágólapra másolva!

Az új Mazda6 formatervének készítésekor a sportosság volt a legfontosabb szempont, ezért az első sárvédő merész ívét az RX-8 sportautóról mintázták, de a hátsó sárvédők is jóval hangsúlyosabbak, mint a régi 6-oson. A keskeny bura mögé rejtett, vetítőlencsés első lámpák is a legújabb divatot követik, a különleges mintázatú hátsókban viszont már LED-technikát is alkalmaznak. Szép megoldás az első sárvédőktől a hátsó lámpáig húzott, meredek emelkedésű törésvonal, emiatt úgy tűnhet, hogy az övvonal a valóságosnál is jobban emelkedik hátrafelé. Tipikus Mazda-jegy az ötszögletű, óriásira hizlalt hűtőmaszk, amelyben a rács mintázata a fényszórók formáját utánozza. Egységesebb, és egyben letisztultabb lett a hátsó nézet is, mivel a rendszámot a lökhárítóra száműzték, így szabadabban dolgozhatott a formatervezők ceruzája.

A belső tér is teljesen új lett, bár néhány részlet - szélső kerek légbeömlők, háromküllős kormány, klímavezérlő konzol - ismerős lehet a régiből. Szögletesek lettek a középső légbeömlők, a sportosság hangsúlyozása érdekében a műszereket csövek mélyére ültették, emellett a nyomógombos motorindítás is megjelent. Hivatalos sajtóközlemény híján a műszaki újdonságokról még nem tudunk beszámolni, de annyit azért lehet tudni, hogy a Mazda6 számos alkatrésze az új Ford Mondeóból érkezik, de a motorok valószínűleg - ahogy az előd esetében is - saját fejlesztésűek lesznek. Folytatódik a Mazda2-vel elkezdett súlycsökkentési program is, tehát az új 6-os is könnyebb lett a réginél, ami minden bizonnyal a menetdinamikára és a fogyasztásra is kedvező hatással lesz. Hamarosan részletes információkkal is szolgálunk az autóról, melynek hivatalos leleplezésére jövő kedden kerül sor a Frankfurti Autószalonon.

A képekre kattintva érhető el a teljes fotógaléria:

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]