Opel újdonságok Genfből

Vágólapra másolva!
Az Opel igazán sportosan készült a Genfi Autószalonra, hiszen az újdonságok közül a Corsa OPC és a GT egyértelműen sportkocsi, míg a GTC-tanulmány inkább egy túrautó.
Vágólapra másolva!

Az Opel három bemutatóval készült a Genfi Autószalonra, amelyek közül a legnagyobb figyelmet az új GTC-tanulmány kapta. Elvileg az Opel GT európai bemutatkozása is itt történt meg hivatalosan, de a régi GT hagyományaira építő sportkocsiról már régóta tudni lehet mindent.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


A Corsa OPC viszont tényleg itt debütált, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy erről is sok minden kiszivárgott. Éppen ezért senkit sem ért meglepetésként az autó formája, amely tényleg nagyon dinamikus. Az 1.6 literes turbómotorral hajtott kis méregzsák talán a legeltaláltabb darab az OPC-kínálatból, ugyanakkor ez lesz a leggyengébb. Azért a 192 LE-s teljesítménye miatt nem kell szégyenkeznie, mint ahogy az is jól hangzik, hogy 7,2 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h-ra. Ez azonban a kategóriában nem kiugró adat, így kénytelen lesz az árával és a formájával hódítani.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


A stand legnagyobb újdonsága a GTC-tanulmány, amely a következő Vectra formavilágát vetítheti elő. Az új sportkupé koncepció inkább egy Grand Turismo, bár ennek a menetteljesítményi adatok ellent mondanak. Az autó orrába ugyanis a jól ismert 2.8-as turbómotor került, ami a GTC-ben 300 LE-re képes, aminek a segítségével 6 másodperc alatt gyorsul százra. A végsebessége 250 km/h lenne, ha valaha gyártanának ilyet. Erre viszonylag kevés az esély, bár ez a kicsit felszabadultabb fazon nem ártana egy-két Opelnek.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]