Új GM SUV Corsa alapokon

2007.05.22. 10:27

Az új Opel Corsa meghosszabbított padlólemezére épülő SUV ikerpár piacra dobását tervezi a GM. Az autó 2009-ben vagy 2010-ben jelenne meg, és mind az Opel, mind a Chevrolet modellkínálatában helyet kapna.

Az új típus a németeknél Anatara, míg az koreaiaknál Captiva alá lenne pozícionálva a kínálatban. Megjelenéséről és a műszakiakról még nem tudni semmit, csupán annyi tűnik biztosnak, hogy az évtized végére megjelenő jármű az Opel Corsa meghosszabbított padlólemezét használja, és a GM antwerpeni gyárában készül majd. A német Automobilwoche információi szerint az új modell első- és összkerékhajtással is elérhető lesz, a Chevrolet változat valószínűleg a nemrég bemutatott Trax tanulmányautóra fog hasonlítani..

A GM antwerpeni gyárának létkérdés, hogy ott gyártják-e majd a kis szabadidő-autókat, mert nemrég bejelentették, hogy az új Astra már biztosan nem itt fog készülni. Ha a Corsa-alapú szabadidő-autót sem kapnák meg, akkor az összes ott dolgozó, 4500 ember vesztené el munkahelyét. Így "csupán" 1400 munkástól válnak meg az év végéig, és az kis SUV sikere esetén akár 2016-ig biztosított lehet az üzem fennmaradása.

KAPCSOLÓDÓ CIKK