Igazi kincsre bukkantak egy vetélkedőn

Vágólapra másolva!
Meglepő eredményt hozott a Volvónak a Karib-tenger kalózai harmadik részének népszerűsítésére rendezett mélytengeri kincsvadászata, ugyanis a Volvo ládáját elrejtő cég egy valódi, mintegy 500 millió dollár értékű kincsre bukkant.
Vágólapra másolva!

A Volvo terve eredetileg az volt, hogy a filmet népszerűsítő internetes vetélkedősorozat keretein belül - a világ minden tájáról származó - versenyzők addig mérkőznek meg egymással, különböző rejtvényeket oldva meg, amíg csupán egy játékos marad. A kezdetben 32 ezres versenyből végül a 23 éves orosz Alena Zvereva került ki győztesként. A végső nyertes jutalma a Volvo egy elsüllyesztett ládája lett volna, amelyben 50 ezer dollár és egy XC70 slusszkulcsa lapul. Igen ám, de az Odissey, a világ legnagyobb mélytengeri roncsok kutatásával foglalkozó cége, amelyet a Volvo a láda elhelyezésével megbízott, időközben egy valódi 500 millió dolláros kincsre bukkant a játék helyszínén.

Az arany- és ezüstérmékből álló kincs egy elsüllyedt spanyol hajóról származik, ráadásul spanyol vizeken, így nem is csoda, hogy a spanyolok rögtön igényt tartottak a pénz egy részére, és blokád alá helyezték a kincs lelőhelyét. A nagy nemzetközi visszhang miatt az Odissey két tűz közé került, ugyanis egyrészt nem hozhatják még fel a Volvo kincsét sem, másrészt tisztázatlan az 500 milliós arany helyzete is. A Volvo mindeközben már zsebből kifizette az orosz nyertest, és most várja, mi lesz ládikájának további sorsa. Mindenesetre a jövőben kétszer is meggondolják, mielőtt egy ilyen nagyszabású promócióba vágnak.