Genfben bemutatkozik az Audi A4 Avant

Vágólapra másolva!
Az Audi meglehetősen jó visszajelzéseket kapott az új A4-es kapcsán, éppen ezért fokozottan érdekes, hogy mit kezdenek a kombi változattal. Nos, a Genfi Autószalonon erről is lehull a lepel.
Vágólapra másolva!

Az Audi tavaly a Genfi Autószalonon mutatta be az új formai irányvonalát leginkább tükröző A5-ös modellt. Akkor még csak sejtettük, most már tudjuk, hogy ez lett az új A4 formai megalapozója, sőt szép sorjában a több modell fazonja is majd ehhez simul. Remekbeszabott formájával az A5 nagy sikert aratott, ezért az Audi az A4-esnél is szinte ugyanazt a formát alkotta meg, csak limuzin karosszériával, de eddig elmaradt a kombi kivitel.

Ezt most pótolják, az Audi a Genfi Autószalonon mutatja be az A4 Avantot, amely formailag természetesen nem sok újdonságot hordoz. Elődjéhez képest jelentős méretnövekedésen ment át a kombi, így nem kell attól félni, hogy a kategóriában kicsinek számítana. 17 centiméterrel lett hosszabb, de szélessége is növekedett.

Műszakilag semmilyen újdonságot nem tartogat a limuzinhoz képest, ugyanazzal a motorválasztékkal, váltókkal és hajtással lehet megvásárolni, sőt a felszereltségi csomagok is ugyanúgy néznek ki. Az egyetlen újdonság a csomagtartó, amely 490 literes, és ez akár 1430 literre is bővíthető (a limuziné 480/962 literes). Az A4 Avant ezzel pont a nagy vetélytársakhoz lőtte be magát, hiszen a Mercedes C-osztály T-modell 485 literes, míg a BMW 3-as Touring 460 literes csomagtérrel rendelkezik.

Forrás: AudiForrás: Audi
Forrás: AudiForrás: Audi
Forrás: AudiForrás: Audi