Loeb a győzelem kapujában

2008.08.16. 21:32

Nem történt nagy meglepetés a német rali világbajnoki futam második napján sem. Loeb előnye már 40 másodperc, ráadásul hátvédje, Sordo a második. Duval hozta a tőle elvárhatót, és a harmadik helyen várhatja a zárónapot.

Fotó: Topspeed / Bálint Richárd

Sordo tökéletes csapattárs Loeb számára, második helyével értékes pontokat rabol a többiek elől, és a gyártók közt is csúcsra segíti a Citroënt


Loeb nem vett vissza a tempóból szombaton sem, alaposan megnövelte pénteken összegyűjtött előnyét. Összesen egy gyorsaságin volt más a leggyorsabb, az utolsón, ahol a francia talán már egy kicsit kiengedett.

Egész nap Loeb, Sordo, Duval és Hirvonen foglalták el az első négy helyet. A finn folyamatosan esett vissza, mivel Sordo megtalálta a helyes beállításokat, és Duval is összebarátkozott végre a Pirelli abroncsokkal.

A napi második gyorsaságin Anderssont érte el a balszerencse, egy kicsúszás formájában, melynek eredménye egy alaposan megsérült Suzuki SX4 WRC volt. Nála még rosszabbul járt Latvala, aki Finnország után itt is bemutatott egy szaltót, ám ezúttal járóképes maradt a Focus WRC. A karosszéria alaposan összenyomódott, de a motor és a futómű nem sérült, így a fiatal finn folytatni tudta a versenyt.

Fotó: Topspeed / Bálint Richárd

Petter Solbergnek esélye sincs a győzelemre, de az ötödik hely is négy pontot ér


Hirvonen napközben elvesztette harmadik helyét Duvallal szemben, mégpedig egy defekt miatt. Vasárnap komoly harc várható a dobogó legalsó fokáért, ám a belga valószínűleg előzékeny lesz, mivel autójának elején épp olyan embléma díszeleg, mint Hirvonenén, és a csapatvezetők talán tudják motiválni a belgát.

Galli tegnapi balesete - mely során combcsontját törte -, és esti műtéte után jól van, de úgy tűnik, idén már nem láthatjuk versenyautóban.

A JWRC kategória éllovasa, Prokop műszaki hiba miatt alaposan visszaesett, így Ogier áll az első helyen, méghozzá tetemes előnnyel. Burkartnak már nincs sok esélye hogy befogja, a harmadik helyen az olasz Bettega áll.

Fotó: Topspeed / Bálint Richárd

Hirvonen harmadik nap Duvallal csatázik majd a harmadik helyért. Talán segíti majd az, hogy vetélytársa is Forddal indul


Vasárnap négy hosszú gyorsasági, plusz a szuperspeciál vár a mezőnyre, melyet Trier belvárosában rendeznek, és egyszerre négy autó lesz majd a pályán.

Loeb győzelme szinte biztos, már csak műszaki hiba vagy baleset akadályozhatja meg abban, hogy megszerezze hetedik németországi győzelmét, és hogy átvegye a vezetést összetettben is.


A verseny állása a második nap után:

1. Loeb/Elena   Citroën   2:32:22,6
2. Sordo/Marti  Citroën  + 0:40,3
3. Duval/Chevaillier  Ford  + 1:44,3
4. Hirvonen/Lehtinen  Ford  + 1:48,2
5. P. Solberg/Mills Subaru  + 2:25,7
6. Atkinson/Prevot  Subaru  + 3:32,1
7. H. Solberg/Menkerud  Ford  + 4:33,4
8. Aava/Sikk  Citroën  + 4:57,1


JWRC:

1. Ogier/Ingrassia  Citroën  2:47:30,1
2. Burkart/Koelbach  Citroën  + 3:32,6
3. Bettega/Scattolin  Renault  + 4:17,1