Amerikába mennek a GM kisautói

Vágólapra másolva!
A General Motors Európából a tengerentúlra telepítené a kisméretű modellek tervezését. A döntést azért fontolgatják, mert a modellpaletta átalakítása következtében a detroiti központban csaknem munka nélkül maradtak a tervezők.
Vágólapra másolva!

Ha nem is teljes a tétlenség, de jóval kevesebb munkájuk akad a General Motors detroiti formatervező központjában dolgozóknak. Ez annak a következménye, hogy a konzorcium alaposan átrendezte modellpalettáját, és a ritkításnak főleg az Egyesült Államok piacára szánt, nagyméretű modellek estek áldozatául.

Ezek a modellek Detroitban öltöttek volna testet, ám most, hogy mégsem készülnek el, a GM úgy döntött, átcsoportosítja néhány modelljét az európai, ausztráliai, és dél-koreai központokból, ahol főleg a kisméretű autók készülnek.

A változás az Opel, a Chevrolet - egyes piacokon Daewoo -, valamint a Holden márkákat érinti, és a GM szóvivője, Mike Albano mondta el az Automotive News nevű szaklapnak.

A szóvivő ennél többet nem árult el, ahogy nem nevezte meg az érintett modelleket is, csak annyit mondott, hogy a változás néhány kisautót érint.

A GM emellett olyan dinamikusan fejlődő piacokra koncentrál, mint Kína, vagy India. A jelenlegi Buick Invicta tanulmányt a detroiti és a kínai központ együtt tervezte, a GMC Denali E85 hibridet pedig nagyrészt Ausztráliában tervezték.