Vágólapra másolva!
A gazdasági válság hatása már az autógyártás minden szegmensében érződik. A nem is olyan régen még sikeresnek számító Bentley modelljei iránti érdeklődés tovább csökken, így most 300 munkástól kell megválnia a cégnek.
Vágólapra másolva!

A Bentley tavaly még rekordnak számító 10 014 darab kocsit adott el, idén azonban őket sem kerülte el a gazdasági válság szele. Egyre rosszabbul megy a luxusgyártó sora, így már korábban is vissza kellett fogni a gyártás sebességét, de ez sem bizonyult elégnek.

Az új szerkezeti változtatások 1200 embert érinthetnek, akik közül 600-an más műszakba kerülnek, 300-an azonban állásukat is elveszthetik. Mind az 1200 ember Crewe-ban dolgozik éjszakai műszakban, az európai piac számára szerelnek össze modelleket.

2008-ban a Bentley eladásai eddig 20 százalékkal estek az előző évhez képest így a gyártó úgy próbálja alakítani gyártósorait, hogy az év végéig körülbelül 8 ezer autó gördüljön le róluk. A cég főleg az Arnage és Azure gyártását fogja vissza, ugyanis ebből a két modellből fogyott a legkevesebb idén.

A cég már tavasszal megkezdte az átszervezést a gyártás mértékének csökkentése érdekében, akkor a Crewe-i dolgozóknak háromnapos munkahetet szabott meg. Ez most négynaposra bővül, mivel a gyár három műszakja közül egy megszűnik.