Több gyártó is kihagyja Detroitot

Vágólapra másolva!
Nem lesz standja a januári Detroit Motor Show-n a Ferrarinak és a Rolls-Royce-nak, de a két luxuscég mellett a Land Rover és a Suzuki is távol marad a rendezvénytől.
Vágólapra másolva!

Jóval gyérebb kínálatra számíthat az autós világ jövő januárban a Detroit Motor Show-n, hiszen több olyan gyártó marad távol, amelyek modelljei mindig számot tartottak a közönség érdeklődésére. Ráadásul nem csak az amerikai autóváros rendezvényének felhozatalát kurtítják meg a gyártók gazdasági problémái. Nemrégiben jelentette be a GM, hogy az előzetes tervekkel ellentétben a Los Angeles-i Autószalont teljes egészében kihagyják. Becslések szerint Los Angelesben a tavalyinál körülbelül húsz százalékkal kevesebb kiállító lesz, de Detroitban ennél még súlyosabb lehet a visszaesés. A januári autószalon termése egynegyedével eshet vissza az ideihez képest, többek közt annak köszönhetően, hogy bejelentette távolmaradását a Ferrari, a Rolls-Royce, a Land Rover és a Suzuki is.

A Rolls-Royce és a Suzuki is természetesen pénzügyi okokra hivatkozva marad távol. A japánok szerint nem éri meg a márkát az autószalonon népszerűsíteni, míg a brit luxusmárka észak-amerikai igazgatója szerint egyszerűen csak "túl drága" lenne Detroitba menni.

Emellett a két autószalon mellett kisebb forgalomra számíthatnak New York és Chicago hasonló rendezvényei is, mind a GM, mind a Ford előreláthatólag a megszokottnál jóval kisebb helyet bérel majd ki.

Forrás: [origo]