Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Idén ötnapos lesz az alsóörsi Harley-Davidson fesztivál

Vágólapra másolva!
Tizedik alkalommal rendezik meg június 10-14 között Alsóörsön a Harley-Davidson Fesztivált. A rendezvény "főszereplője" most is a legendás motorkerékpár, de bőséges lesz a zenei program is a rendezvény színhelyén, az Európa Kempingben.
Vágólapra másolva!

Dobai Attila, fesztiváligazgató elmondása szerint most először lesz ötnapos a fesztivál, kezdetben három napos volt, majd éveken át négy napig tartott. A szervezők szeretnék a rendezvényt egyhetesre bővíteni. Minden korábbinál több lesz a zene: több mint 30 zenekar lép fel egy nagyszínpadon és két sátorban.

Az idei sztárvendég Suzi Quattro amerikai énekesnő pénteken lép színpadra. Sokan tudják, hogy magyar származású, családja Szabolcs-Szatmár megyei. A 70-es években koncertezett Magyarországon, s néhány évvel ezelőtt megjelent az A38 Hajón a Comets együttes koncertjén. Amerikai születése ellenére sikereit főleg Nagy-Britanniában aratta. Rajta kívül Alsőörsre várják többek között a Bikinit, a Tankcsapdát, a Mobilmániát, az Irigy Hónaljmirigyet, Király Viktort és a Piramis Plusszt.

Dobai Attila kiemelte: Veszprém városát is felkeresi majd több száz motoros, akiket a főtéren fogadnak a város vezetői. A hagyományos motoros felvonulás szombaton délben indul az Európa Kempingből Balatonfüred, Tihany, Balatonalmádi érintésével vissza Alsóörsre. Európából és a világ minden tájáról várnak motorosokat, s tekintettel a jubileumra, minden eddiginél több vendégre számítanak. A fesztivál vendégei láthatnak motoros ügyességi versenyeket, kaszkadőr és rendőrmotoros bemutatót.

Az idei fesztivál vendége lesz Jean Davidson, az egyik cégalapító unokája. Ő írta meg a család történetét, s a gyermekek számára készült könyveit fogja dedikálni a helyszínen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről