Ellentétes irányba nyíló ajtók az új Opel Meriván

Vágólapra másolva!
Szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon mutatja be az új Merivát az Opel. Az új egyterű a 2008-as tanulmányhoz hűen ellentétes irányba nyíló ajtókkal kerül piacra.
Vágólapra másolva!

Tavaly, a Genfi Autószalonon már megmutatta az Opel, hogyan képzeli el az új Merivát, bár a tanulmány formavilága első pillantásra kicsit futurisztikusnak tűnt. Mégis úgy tűnik, hogy a koncepció néhány érdekes elemét megtartja a gyár, a szériaváltozat a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek.

Korábbi álcázott prototípusokon toló- és hagyományos hátsó ajtók is feltűntek, az Auto, motor und sport úgy tudja, hogy a végleges verzió egy harmadik megoldást kap. Ugyanazokat az ellentétes irányba nyíló ajtókat szerelik a kis egyterűre, melyek a tanulmányon is láthatóak voltak, B oszlop viszont lesz.

Formailag az aktuális márkaarculati jegyeket kapja az új Meriva, de a tanulmányhoz képest kicsit megváltozik. Le kell mondani a tetőspoilerről, a különleges kipufogóvégekről, de ugyanígy az ablakok is hagyományos kialakítással készülnek majd. Egyelőre nincs hír azonban a motorokról.

Forrás: [origo]